imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A WWDC az Apple-t is jó kedvre deríti


Már csak egy hét, és kezdődik az Apple fejlesztői konferenciája, a WWDC! Sokan – így Mark Gurman is – csak szoftveres újdonságokat várnak, míg az új hardverek bemutatóját őszre tartogatják. Az új operációs rendszerek (iOS, watchOS, tvOS, OS X), Siri és az iMessage mellett azért az Apple-nek maradt ideje arra is, hogy némi nerd humorral ágyazzon meg az eseménynek.

Az Apple szereti a hagyományokat, ezért nem megtörve őket, idén is frissítették a WWDC-re készített alkalmazásukat, ami tavaly óta Apple Watch-ra is elérhető. Az appban megnézhetjük az összes helyszín alaprajzát (Bill Graham Civic Auditorium és Moscone West konferencia-központ), a konferencia részletes programját és a híreket. A humort idén kicsit nerd köntösbe öltöztették, ugyanis a Swift programozási nyelv szabályai szerint írták bele őket a naptárba. Mivel ezeket elég nehéz vagy fölösleges volna lefordítani, így angolul idézzük:

readyToShare = notQuite

weAreNotTelling(justYet)

guess = doNotEvenTry()

aWatchedPot ! = boils

topSecrecy = swornTo()

thisOne = sealed(under: lockAndKey)

thisOne = mustKeepQuiet(sorry)

weBetYou = cantWait

keepingIt(where: downLow)

allWillBeRevealed = verySoon

willRevealSoon()

try toTell(but: weSeriouslyCannot)

allinGoodTime

findOut(when: inAFewDays)

this = soCool(wow)

mystery(much)

wwdc-swift-poenok

Nem kell nagy Swift-mesternek lenni, hogy megfejtsük a szintaktikai üzeneteket, miszerint az Apple pont arra játszik rá, amiben egyébként is elég jó: a titkolózásra. Ami annyira mégse megy, mert általában minden bemutató előtt 1-2 héttel már szinte 90%-os pontossággal lehet tudni, hogy mire számíthatunk. És bár a hardver semmit nem ér szoftver nélkül (és eddig pont ebben volt ügyes az Apple), azért az átlag Apple-felhasználók többségét még mindig az előbbivel lehet igazán megmozgatni. A tavalyi változathoz képest az 5.0-ás alkalmazás sötét hátteret kapott, ami lehet, hogy jobb olvashatóságot biztosít, de nekem már egy kicsit túl sötét, ellenben van már tvOS változata is, így nagy képernyőn is nyomon lehet követni az eseményeket, vagy meg lehet tekinteni a régebbi WWDC-k videóit. Természetesen iOS-t futtató eszközökön is lehetőség lesz live stream-re, az arra alkalmas, iOS 9-et futtató iPadeken akár Split View és Slide Over funkciókkal együtt.

Az iMagazin itthoni idő szerint június 13-án este 7 órakor élőben közvetíti az ide WWDC-t, tartsatok velünk!

Forrás: MacStories

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!