imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A WWDC-n érkezhet az új Mac Pro


A hosszú évek óta várt frissítést nem lehetne jobban időzíteni, mint a fejlesztői konferencián! Az elemzők szerint ezt Cupertinóban is így gondolják.

Az elmúlt időszakban az Apple meglepően sok, addig elhanyagolt termékvonalat frissített kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokkal. Az idei iMacek javulásától nem dobtunk hátast, ellenben a tavalyi Mac miniket kifejezetten szerettük. Amit viszont már kifejezetten régóta várunk (legkésőbb tavaly decemberre vártuk a bejelentését), az a Mac Pro.

A valóban profi felhasználásra tervezett, az Apple hardverteljesítményének csúcsát bemutatni hivatott eszköz frissítése rendkívül időszerű, Tim Cook és az Apple vezetése is több alkalommal megerősítette ezt, a megszokottól eltérően akár nyíltan is beismerve. A tech rajongók pedig, ha nem is lélegzet visszafojtva (abba már belelilult volna mindenki), de várják, hogy milyen lesz a jövő profi asztali gépe az Apple szerint.

Mark Gurman egy hosszabb összefoglaló cikket rakott össze, amiben a Bloomberg olvasóinak mutatja be, mire is készülnek Cupertinóban az idei WWDC-n. Az Apple éves fejlesztőknek szóló konferenciáján (ahol idén is lesz magyar ösztöndíjas) bemutatják majd az új operációs rendszereket, köztük az iOS 13-mal. A fókusz egyértelműen a szoftvereken és a fejlesztőket érdeklő témákon lesz, azonban az alapvetően jó kapcsolatokkal rendelkező Gurman szerint jelenleg az a terv, hogy az új Mac Prót is itt mutatják be.

Az időtítés nem lenne meglepő, mondhatni ideális lenne. Az ilyen erőgépek egyik fő közönsége maguk a fejlesztők, a tervezők, akik képesek és hajlandóak is leszurkolni egy falu éves költségvetését egy szép és erős gépért. A jelenleg is kapható modellt is épp a WWDC-n mutatták be, még 2013-ban.

Arról, hogy pontosan milyen is lehet az új Mac Pro, többféle hírek érkeztek az elmúlt években, amik alapja elsősorban inkább a vágy volt, mint valós tények vagy szellőztetések. A legtöbben talán egy moduláris eszközre vágynak, amit rendszeresen lehet erősíteni. Ez főleg akkor jönne jól, ha a következő frissítésig is több mint 5 évet kéne várni. Ha pedig érkezik a Mac Pro, igazán bemutathatnák az Apple kínálatába visszatérő saját monitort is, azt mi is mindenképp tesztelni fogjuk!

A WWDC június 3-án kezdődik, így nem kell már sokat várnunk a legújabb bejelentésekig.

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!