imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A YouTube készítette a valaha volt legutáltabb YouTube videót


Soha nem kapott még egyetlen videó sem annyi nem tetszést, mint az idei YouTube Rewind. De miért utálják ennyien az anyacég által készített, száznál is több YouTubert számláló év végi montázst?

A YouTube óriási utat járt be a felvásárlás óta, de akkora csapást még soha egyetlen Google platformon sem mértek a felhasználók a techóriásra, mint az elmúlt napokban.

Múlthét kedden publikálták az idei YouTube Rewind-ot, ami a videós tartalmak elmúlt évét mutatja be. Ebben rendszerint feltűnnek a leghallgatottabb zenei előadók, az év legnagyobbat futó mémjei, a YouTube legismertebb arcai, de helyet szorítanak benne a feltörekvőknek és az új trendeknek is.

Az egész koncepció egy közvetítés kifelé, annak a bemutatása merre felé halad a YouTube. Csak a Google épp azt felejtette el, hogy a platform a független alkotók és az ő nézőik által nőtt nagyra, nem a hirdetőktől. Pláne, hogy egyre nagyobb divat a szponzárció és a monetizálás elhagyása, cserébe a nézők közvetlenül támogatják a tartalmak készítőit. Erről pedig tudomást sem vesz a YouTube és azokat helyezi előtérbe, akik a legnagyobb hirdetőket vonzzák be. Ez pedig várható ellenszenvet váltott ki az emberekből.

Az idei Rewind narratívája, hogy maguk kreátorok találják ki milyen is legyen a Rewind. Ez pedig óriási képmutatás. Főleg, hogy olyan arcokat sorakoztat fel a platform, akik relatív csekély követő táborral rendelkeznek. PewDiePie viszont ismét kimaradt, aki egy ideje nem kívánatos személy a Google bűvkörében a Wall Street Journal lejárató hadjárata után. A hirdetők elpártolásával ez talán az egyik legnagyobb mélypontot jelentette a YouTube számára, nem csoda hogy azóta tudomást sem vesznek a legtöbb feliratkozóval rendelkező csatorna létezéséről.

Ez pedig annyira kiütötte a biztosítékot, hogy lassan a 10 milliót is átlépi az idei Rewind dislike-ja. Persze a produkció rendezői mélyen hallgatnak például a Logan testvérek öngyilkos erdős sztorijáról és a KSI-vel rendezett őrült box meccsükről, szóval aki rendszeresen néz YouTube-os tartalmakat az most kicsit átverve érezheti magát, az évről évre egyre nagyobb képmutatás pedig kezd kínossá válni.

Forrás: Business Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!