imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A YouTube TV olyan szolgáltatást kínál, amilyet még senki


A streaming piac és a televíziós biznisz szészórtságát, egység nélküliségét a YouTube kívánja megoldani: van is hozzá egy remek appjuk és szolgáltatás csomagjuk. A YouTube TV egyelőre csak néhány amerikai államban érhető el, de ha sikeresnek bizonyul, akkor átalakíthatja az egész piacot.

Mintha csak olvasna a gondolataimban a YouTube, vagy épp direkt a kedvemre szeretne tenni. Nemrégiben összefoglaltuk, hogy mik azok a problémák, amik miatt az Apple TV csak a negyedik legnépszerűbb szórakoztató center az amerikai háztartásokban. Ebben a cikkben főleg azt boncolgattuk, hogy egy jó szolgáltatáscsomaggal a jelenlegi erőviszonyok száznyolcvan fokos fordulatot vehetnének és az Apple az iTunes és az Apple Music sikerei után megreformálhatná a média piacot is.

Screen-Shot-2017-04-06-at-10.33.03

Egyes pletykák szerint az egyedi szolgáltatáscsomagjuk már a küszöbön toporog, ám ezek főleg filmsorozatokat kínáló streamingekből állnak. A YouTube TV ezzel ellentétben a kábeltévék kínálatát fogja egységbe, és egy alkalmazáson belül kínál ismert amerikai csatornákat havi 35 dollárért. A videómegosztó portálnak 4 nagy nevet sikerült leigazolnia: a CBS-t, a Fox-ot, az NBC-t és az ABC-t; emellett számos egyéb tévécsatorna is megtalálható a kínálatban.

A YouTube TV app elérhető Androidra és iOS-re, illetve desktopra, a jövőben pedig érkezik okostévékre, vélhetően többek között Chromcastre és Apple TV-re is. Az alkalmazáson keresztül átböngészhetjük, hogy mely műsorok érdekelnek minket, élőműsorokat és előre leforgatott anyagokat egyaránt fogyaszthatunk. Ez utóbbiakat bedobálhatjuk a megnézendők közé, ahogy az erdetileg a YouTube-on is működik. A Google legújabb szolgáltatása még gyerekcipőben jár, egy hónapig ingyen kipróbálható, de jelenleg csak a világ 5 pontján érhető el: New York City-ben, San Franciscóban, Los Angeles-ben, Philadelphiában és Chicagóban.

A hírek szerint hamarosan újabb nagy nevek csatlakoznak a YouTube TV hálózathoz, mint az AMC, a BBC America, az IFC, a Sundance TV, a WE TV és a BBC World News. Habár a jelenleg elérhető csatornakínálat is busásnak tűnik havi 35 dolláért, az Egyesült Államokban komoly fejtörést okoznak a helyi adók, amik államonként és városonként változnak. A Google nem közölt arra vonatkozó információt, hogy mikor tervezik kibővíteni a szolgáltatás elérhetőségét, hazánkban a közeljövőben nem érdemes hasonlóra számítani, ha egyáltalán valaha eljut hozzánk a YouTube új projektje. Addig is csak reménykedni tudunk és izgatottan várjuk a fejleményeket.

A YouTube TV jelenlegi csatornakínálata a következő:

CW, Telemundo, ESPN, ESPN2, ESPN3, CSN, Fox Prime Ticket, FSI, NBCSN, USA, FX, Freeform, Disney, E, ESPN U, FS2, BTN, ESPN SEC, Bravo, Oxygen, FX, Syfy, Disney Junior, Disney XD, NBC Universo, CBS Sports Network, ESPN News, NBC Golf, National Geographic, MSNBC, Fox News, CNBC, Fox Business, Local Now, FXM, Sprout, Universal, Nat Geo Wild, Chiller.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!