imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ablakok pozícionálása Macen


Az Apple számítógépeinek apró gesztusai megkönnyítik az ablakok rendezését. Mutatunk két trükköt, amit lehetésges, hogy még nem ismertél.

Nagy pártolója vagyok a Macintoshnak, de az ablakok rendezése számomra átláthatóbb Windowson. Ennek ellenére néhány trükköt ismerve megkönnyíthetjük a dolgunkat. Rutinos felhasználók talán már ismerhetik a most következő két módszert, de az is előfordulhat, hogy még nekik is sikerül újat mutatni.

Ha Windowson osztott nézetet szeretnénk használni, akkor egyszerűen csak a képernyő szélére kell húzni egy ablakot, és a rendszer megfelezi a képernyőt. Ezt viszonylag egyszerűen megtehetjük, még véletlenül is észrevehető lehetőség akkor is, ha egyébként nem vagyunk jártasak a rendszert illetően. Nos Macen a legegyszerűbb módja ennek a züld pötty hosszan tartó megnyomása. Egy kék kiemelés fogja mutatni az ablak helyét. Engedjük el a gombot és készen is vagyunk.

Ha nem szeretnénk a fele képernyőt kitölteni azzal az ablakkal, amivel éppen dolgozunk, akkor az éppen aktuális pozícióhoz képest kihúzhatjuk a szélekig. Ha duplán kattintasz a sarkokra, akkor azok értelemszerűen a sarkokig megnyúlnak, de ugyanezt megtehetjük a szélekkel is. Ezzel villámgyorsan beállíthatjuk a kényelmes pozíciót és nem kell a trackapen bénázva babrálni az ideális méretekkel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!