imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ablakok pozícionálása Macen


Az Apple számítógépeinek apró gesztusai megkönnyítik az ablakok rendezését. Mutatunk két trükköt, amit lehetésges, hogy még nem ismertél.

Nagy pártolója vagyok a Macintoshnak, de az ablakok rendezése számomra átláthatóbb Windowson. Ennek ellenére néhány trükköt ismerve megkönnyíthetjük a dolgunkat. Rutinos felhasználók talán már ismerhetik a most következő két módszert, de az is előfordulhat, hogy még nekik is sikerül újat mutatni.

Ha Windowson osztott nézetet szeretnénk használni, akkor egyszerűen csak a képernyő szélére kell húzni egy ablakot, és a rendszer megfelezi a képernyőt. Ezt viszonylag egyszerűen megtehetjük, még véletlenül is észrevehető lehetőség akkor is, ha egyébként nem vagyunk jártasak a rendszert illetően. Nos Macen a legegyszerűbb módja ennek a züld pötty hosszan tartó megnyomása. Egy kék kiemelés fogja mutatni az ablak helyét. Engedjük el a gombot és készen is vagyunk.

Ha nem szeretnénk a fele képernyőt kitölteni azzal az ablakkal, amivel éppen dolgozunk, akkor az éppen aktuális pozícióhoz képest kihúzhatjuk a szélekig. Ha duplán kattintasz a sarkokra, akkor azok értelemszerűen a sarkokig megnyúlnak, de ugyanezt megtehetjük a szélekkel is. Ezzel villámgyorsan beállíthatjuk a kényelmes pozíciót és nem kell a trackapen bénázva babrálni az ideális méretekkel.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!