imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AC/DC és Dr. Dre az Apple Music kínálatában


Várhatóan alig 7 óra múlva elrajtol az Apple Music, vagyis az Apple új zenei streaming-szolgáltatása, melyet a WWDC-n mutattak meg a nagyközönségnek. Ahogy az várható volt, a rajtra készülnek pár meglepetéssel és exkluzív tartalommal is.

Mint múlt héten kiderült, az egyik ilyen Pharrell Williams új, Freedom című száma lesz, melyet az Apple Music-felhasználók hallgathatnak meg először – ha a különböző koncertvideókat nem számoljuk. Ez szerepelt a Beats 1 alább látható reklámfilmjében is. Taylor Swift nagyon kiakadt az Apple-re, amiért eredetileg úgy volt, hogy az ingyenes próbaidőszakban a kiadók sem kapnak jutalékot a lejátszott számok után. Swift panaszai végül meghallgattattak az Apple-nél, így mindenki örült, az énekesnő 1989 című új albuma pedig a streaming-szolgáltatások közül elsőként az Apple Music-on lesz meghallgatható.

Most pedig kiderült, hogy az Egyesült Államokban több mint 72 millió eladott lemezzel büszkélkedhető AC/DC is halad a korral, és várhatóan ma megjelennek az együttes számai a zenei streaming-szolgáltatásokban is. Itt nem beszélünk exkluzív tartalomról, hiszen a zenék elérhetők lesznek a Spotifyon és a Rdión is. Érdekesség, hogy az AC/DC csak 2012-ben engedélyezte, hogy az albumaik bekerüljenek az iTunes katalógusába, mivel úgy érezték, hogy az albumaikat csak egyben érdemes meghallgatni. Ugyanez volt a problémája az iTunesszal a Metallicának is.

További friss hír, hogy Dr. Dre 1992-ben megjelent „The Chronic” című albumát is hallgathatják majd a hiphop műfaját kedvelők az Apple Music-on belül – elsőként egy egyelőre egyedüliként az ilyen megoldások közül. Persze, mondhatnánk, hiszen Dre áll a Beats mögött, amiből elindult ez az egész, csakhogy érdekes módon a Chronic még a Beats Music szolgáltatásban sem volt elérhető – ennek többek között egy kis jogi csatározás volt az oka. Az akadályok elhárultak, így mától az album is az Apple Music kínálatának részét képzi majd. Dr. Dre-nek a hírek szerint saját műsora is lesz a Beats 1 rádión.

Várhatóan egyébként folyamatosan érkeznek majd exkluzív tartalmak az Apple Music-ba, már bőven a szolgáltatás bemutatása előtt lehetett hallani híreket arról, hogy az Apple több tucat előadóval is folyamatosan tárgyal ennek érdekében.

Forrás: The Verge, MacRumors. Borítókép: The Guardian.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!