imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Adomány gombot vezethet be a YouTube


A YouTube az eredményeit elsősorban a videók feltöltőinek köszönheti, így Google most egy újabb módot tesztel, hogy valamennyit visszaadhasson a tartalomgyártóknak.

A YouTube ma már rengeteg mindent ad nekünk: zeneszámokat, videókat, TV-adásokat. És bár utóbbi kezd betörni a piacra, valójában az első kettő hozta meg a valódi sikert a platformnak. Éppen ezért a Google úgy döntött, itt az ideje, hogy valamit visszaadjanak a készítőknek, meg persze, hogy motiválják őket.

Na persze mindezt nem saját pénzből. A YouTube ugyanis arra készül, hogy egy Taps elnevezésű gombot helyez el a videókhoz, melynek neve a közönségnek tetsző műsor utáni tapsolásra utal. Azaz mi is “megtapsolhatjuk” a videót, ha úgy tartja kedvünk. Ez a gombnyomás 2 dollárt jelentene a feltöltőnek. Vagyis majdnem, ugyanis a YouTube itt közbelép, és 30%-át elteszi zsebre.

Maga a gomb a like és a dislike mellett helyezkedne el, a megnyomásakor pedig egy kellemes animáció ugrik majd fel, benne egy tapsoló ikonnal és egy ehhez passzoló hangeffekttel. Maga az adományozás nem igazán lesz korlátozva, a YouTube szerint akár napi 500 dollárt, hetente pedig akár 2000 dollárt is eltapsolhatunk, ha ahhoz van kedvünk.

Ráadásul a gomb nem is kerül oda automatikusan minden videóhoz. Az opció egyelőre még bőven a tesztfázisban tart, így egy darabig biztosan nem találkozunk vele, azonban a tervek szerint később sem lesz akárhol megtalálható. A lehetőséget a videó feltöltőjének kell majd aktiválnia, és ugyan minden formátumot támogat (élő vagy korábban felvett videó), nem lesz elérhető minden témához.

Maga az ötlet egyébként az Twitch-től érkezik, ahol a felhasználók bevételének igen jelentős hányadát képezik az adományok. A YouTube megoldása egyébként annyiban előnyös, hogy ezzel mind ők, mind a tartalomkészítők jól járnak, sőt, ha valaki idáig megrögzötten szeretett volna segíteni egyik kedvenc videós szereplőjén, mostantól megteheti. Főleg akkor, ha Ausztráliában, Brazíliában, Japánban, Koreában, Mexikóban, Új-Zélandon vagy az USA-ban él, ugyanis egyelőre csak ezekben az országokban érhető el a funkció tesztverziója. És ott is csak desktopon.

Forrás: The Verge

Te kire tapsolnál el 2 dolcsit?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!