imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Adományokat gyűjt az Apple Nepálnak


Szombaton az elmúlt 80 év legsúlyosabb, a Richter-skála szerinti 7,9 erősségű földrengés rázta meg Nepált. A hétfői összesítések alapján több mint 3200-an haltak meg a természeti katasztrófában, valamint több mint 6500-an sérültek meg. Az első földmozgást több, ugyancsak jelentős utórengés követte, melyek között 6,7-es erősségű is volt.

A földrengés áldozatai között van Dan Fredinburg, a Google egyik vezetője, aki a Google X projektben volt felelős az adatvédelemért, de korábban dolgozott a YouTube-on és a Google Mapsen is. A földrengés idején éppen a Mount Everestet mászta meg, a déli alaptáborban szenvedett halálos fejsérülést. Magyar áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Phil Schiller a Twitteren jelentette be, hogy az Apple adományokat gyűjt az amerikai Vöröskeresztnek az iTunes Store-on keresztül:

Az adományozás (egyelőre?) csak az amerikai iTunes Store-ban érhető el, itt is a zenei részlegen belül a fenti bannerre kattintva. Itt 5, 10, 25, 50, 100 és 250 dolláros „címletekben” adakozhatunk. Az összegből természetesen az Apple nem veszi le a szokásos 30%-os jutalékát, teljes egészében az amerikai Vöröskereszt számára továbbítják.

Nem ez az első eset, hogy az Apple az iTunes Store-t használja adománygyűjtésre. Utoljára tavaly októberben gyűjtöttek így hozzájárulásokat a City of Hope nonprofit egészségügyi kutatószervezet számára. Korábban hasonló akciókat indítottak a 2013-as Fülöp-szigeteki tájfun, a 2011-es japán földrengés, és a 2010-es haiti földrengés károsultjainak megsegítésére is. Mivel jelenleg több mint 800 millió aktív iTunes-fiók létezik, az Apple igen széles kört érhet el az adománygyűjtő akciójával – még ha ezen fiókoknak csak egy része tartozik amerikai felhasználókhoz.

Arról egyelőre nem szólnak hírek, hogy maga az Apple adományozott-e a földrengés áldozatainak, bár valószínűleg így fog tenni, minekutána tavaly augusztusban egy kínai földrengés után adakoztak, de például 2013-ban közel 1,9 milliárd forintnyi jüant adományoztak szintén egy kínai, Szecsuan tartományban bekövetkezett földrengés után. Emellett persze folyamatosan tart a PRODUCT(RED)-kampány is, melyben már több mint 100 millió dollárt (közel 30 milliárd forintot) gyűjtöttek össze a Bono nevével fémjelzett AIDS-elleni küzdelmet támogató alapítványnak.

Ugyan az itthoni iTunes Store-ban nem érhető el az adományozás funkció, mi is egyszerűen adakozhatunk online a Magyar Vöröskereszt számára az alábbi oldalon.

Forrás: iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!