imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Adventures of Poco Eco – Lost Sounds


Kanye West azt nyilatkozta még február 20-án, hogy hamarosan megjelenik egy nevével fémjelzett mobiljáték, aminek az alapja a Paul McCartneyval közösen szerzett „Only One” című dal lenne. Nos, jelentjük, az ötletet már megvalósították, ráadásul egy magyar fejlesztőcsapat, a POSSIBLE Games a Adventures of Poco Eco: Lost Sounds című játékukkal.

Az Adventures of Poco Eco gyakorlatilag egy mászkálós kalandjáték egészen egyedi vizuális környezetben, amit a magyar zenei producer, Iamyank új, Lost Sounds című LP-je ihletett. A játék is teljes egészében a zenei albumra épül, hiszen a célunk, hogy kalandozásunk során összegyűjtsük a törzse által elvesztett, a zenében található hangokat Poco Ecóval.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

Összesen 12 teljesen 3D-s pályán keresztül vezet az utunk, amikben különböző logikai feladványokat kell megoldanunk. Ez általában kapcsolók kapcsolgatását jelenti, a kapcsolók pedig platformokat mozgatnak, amivel megnyitják előttünk a további utat, vagy egyéb tárgyakat forgatnak el, helyeznek át – például fényt továbbító kristályokat – amik szintén a továbbjutásunkhoz kellenek.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

A látványvilág teljesen egyedi, olyannyira, hogy néha én elsőre nem is láttam, hogy merre kellene haladni. Szerencsére ebben segítségünkre van LEDBUG, aki egy apró szárnyas világító kis izé. Ő mindig arrafelé röpdös, amerre nekünk haladnunk kéne, így ha esetleg elveszettnek éreznénk magunkat, csak keressük meg éppen merre csapdos kis szárnyaival. A zenéért és hangzásvilágért – van pálya, ahol például dobokat ütögethetünk, stb. – tehát Yank a felelős, aki az alábbiakat mondta a játékkal kapcsolatban:

A Lost Sounds egy valódi mérföldkő a karrieremben, ezért szerettem volna különleges körítést adni az album indulásának. A zenére alapozott mobiljáték ötlete a semmiből jött. De tényleg. Épp a POSSIBLE-ös haveroknak bizonygattam – régen ott dolgoztam, mint designer – hogy mennyire fontos számomra a lemez, és hogy szeretném egyedi módon kiadni, amikor bedobták a játék ötletét. Elsőre kicsit furcsállottam, de a gondoltat beakadt, amin aztán elkezdtem pörögni, és… hát, a többi már történelem.

Adventures of Poco Eco - Lost Sounds

További bónusz, hogy ha megvásároljuk az App Store-ból az Andventures of Poco Ecót, akkor a Lost Sounds albumot ingyenesen tölthetjük le mellé, ehhez mindössze az e-mail címünket kell megadni egyszer a játékon belül (erre érkezik majd ugyanis a link). Ha tetszik ez a típusú zene, akkor tehát mindenképp jó vétel az alkalmazás. Ha nem komálod az elektronikus stílust, akkor sincs gond, a hangulat ugyanis annyira egyedi, a látványvilág olyan jó, hogy teljesen magába fog szippantani a játék.

Mivel pedig magyar fejlesztés, különösen büszkék lehetünk a POSSIBLE Games csapatára. Mindig örülünk, ha ilyesmivel találkozunk az App Store-ban!

• Adventures of Poco Eco: Lost Sounds letöltése az App Store-ból (univerzális, 2,99 €)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!