imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Agyament nevekkel bombáz a Game Center


Az Apple Game Center szolgáltatása többnyire némán, a felhasználókat hidegen hagyva teszi a dolgát. Az iOS 13-mal viszont kicsit izgalmasabbá vált az alkalmazás, mivel kapott egy kifejezetten poénos névgenerátort.

A Game Center az almás ökoszisztéma nem túl feltűnő, ám annál hasznosabb része. Az Apple gaming szolgáltatása 2010-ben önálló alkalmazásként mutatkozott be még az iOS 4-ben, az iOS 10 óta viszont már a rendszer integrált része. A GC-n keresztül achievementeket gyűjthetünk, átnézhetjük rekordjainkat, illetve közös játékra invitálhatjuk barátainkat is. A Game Center ráadásul nem csak iPhone-on és iPaden, de Macen, Apple TV-n és Watch-on is működik.

A szolgáltatással természeténél fogva csak a játékosok találkoznak, de még ők sem mindig. A fejlesztők saját döntésén múlik ugyanis, hogy támogatják-e a GC-t, bár az tény, hogy egy bizonyos minőségi szint felett ez már alapnak számít. Éppen emiatt a Game Center afféle szürke eminenciássá vált, aki ritkán kerül a figyelem középpontjába. Ám az iOS 13-mal végre neki is jut némi rivaldafény, mert az Apple egy egész vicces meglepetést rejtett el a szolgáltatás gépházában.

Ha rákeresve, vagy a Beállításokban legörgetve kiválasztjuk a Game Centert (a hatodik kategória utolsó tétele), akkor egy olyan felületen találjuk magunkat, ahol többek között becenevünk megváltoztatására is lehetőséget kapunk. Amint rábökünk a névre, a billentyűzet feletti javaslatokban két, véletlenszerűen generált opció bukkan fel. A választék viszont nem a visszafogott vonalon mozog, a felajánlott javaslatok simán kiakasztják a hülyeségmutatót.

Minden próbálkozásnál újabb neveket kapunk: Éles Csiga / Markáns Hóhér, Mirtuszligeti Kereső/ Legszabadabb Pálmamókus, Örvendező Kormorán / Molibdén Partifecske. Ezeket szerencsére nem nekem kellett lefordítanom, hiszen a mutatvány készülékünk beállított nyelve alapján működik, tehát támogatja a magyart is. A névjavaslatokkal egyébként nem csak szórakozni, de akár még tanulni is lehet, mert a mesterséges intelligencia sokszor bizony a kevésbé közismert jelentésű szavak közül választ.

Nem hittem volna, hogy valaha leírom ezt, de ha derülni akarsz, akkor irány a Game Center, kommentben pedig megoszthatod, hogy neked milyen neveket javasolt a szolgáltatás.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!