imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AirDrop használata ősrégi Maceken


Az Apple fájlküldő szolgáltatását, az AirDropot napi szinten használjuk a szerkesztőségben iPhone-ok, iPadek és Macek közt. Kényelmes, könnyű használni és intuitív, van azonban egy hátránya is: nem minden Mac támogatja.

Nem olyan meglepő, hogy nem érhetőek el ugyanazok a funkciók egy 10-12 éves gépre, mint a legújabb MacBook Prókra vagy iMacekre. Ám, ha régi számítógépet használsz, akkor is használhatod az AirDropot, csupán egy kis Terminál varázslatra lesz szükséged. De melyek az Apple által támogatott modellek?

  • MacBook Pro (Late 2008 vagy újabb)
  • MacBook Air (Late 2010 vagy újabb)
  • MacBook (Late 2008 vagy újabb)
  • iMac (Early 2009 vagy újabb)
  • Mac Mini (Mid 2010 vagy újabb)
  • Mac Pro (AirPort Extreme kártyás Early 2009, Mid 2010 vagy újabb)

Ezek tehát azok a gépek, amiken az Apple hivatalosan is aláírja ezt a funkciót, ezen kívül szoftveres kikötés is van: a gépeden OS X 10.7 vagy újabb rendszer kell, hogy fusson. Ha ennek eleget teszel és a géped nem találod a fenti listában, akkor a következő lépéseket kell megtenned:

  1. Nyisd meg a Terminált
  2. Másold be a defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1 parancsot és nyomj entert
  3. Írd be a killall Finder parancsot és nyomj entert

Az AirDropot innentől kezdve kétféle módon érheted el. Az egyik, hogy megnyitod a Findert, oldalt kiválasztod az AirDropot és rákattintasz arra, akinek fájlt szeretnél küldeni. A másik, hogy a Preview-ból küldesz például egy képet és a Megosztás gombra kattintasz. A művelet természetesen semmilyen veszéllyel nem jár, ha ki szeretnéd kapcsolni az AirDroppot, akkor a defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0 parancsot használd és ismét indítsd újra a Maced.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!