imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

AirDrop használata ősrégi Maceken


Az Apple fájlküldő szolgáltatását, az AirDropot napi szinten használjuk a szerkesztőségben iPhone-ok, iPadek és Macek közt. Kényelmes, könnyű használni és intuitív, van azonban egy hátránya is: nem minden Mac támogatja.

Nem olyan meglepő, hogy nem érhetőek el ugyanazok a funkciók egy 10-12 éves gépre, mint a legújabb MacBook Prókra vagy iMacekre. Ám, ha régi számítógépet használsz, akkor is használhatod az AirDropot, csupán egy kis Terminál varázslatra lesz szükséged. De melyek az Apple által támogatott modellek?

  • MacBook Pro (Late 2008 vagy újabb)
  • MacBook Air (Late 2010 vagy újabb)
  • MacBook (Late 2008 vagy újabb)
  • iMac (Early 2009 vagy újabb)
  • Mac Mini (Mid 2010 vagy újabb)
  • Mac Pro (AirPort Extreme kártyás Early 2009, Mid 2010 vagy újabb)

Ezek tehát azok a gépek, amiken az Apple hivatalosan is aláírja ezt a funkciót, ezen kívül szoftveres kikötés is van: a gépeden OS X 10.7 vagy újabb rendszer kell, hogy fusson. Ha ennek eleget teszel és a géped nem találod a fenti listában, akkor a következő lépéseket kell megtenned:

  1. Nyisd meg a Terminált
  2. Másold be a defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1 parancsot és nyomj entert
  3. Írd be a killall Finder parancsot és nyomj entert

Az AirDropot innentől kezdve kétféle módon érheted el. Az egyik, hogy megnyitod a Findert, oldalt kiválasztod az AirDropot és rákattintasz arra, akinek fájlt szeretnél küldeni. A másik, hogy a Preview-ból küldesz például egy képet és a Megosztás gombra kattintasz. A művelet természetesen semmilyen veszéllyel nem jár, ha ki szeretnéd kapcsolni az AirDroppot, akkor a defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0 parancsot használd és ismét indítsd újra a Maced.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!