imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AirPlay 2 támogatást kapnak a vezető TV gyártók okostévéi


Van gyártó, akiről már biztosan lehet tudni, hogy együttműködik az Apple-lel, de állítólag a legtöbb „vezető TV gyártó“ is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.

A történet a Samsungnál kezdődik, akik bejelentették, hogy az Apple-lel való együttműködésüknek köszönhetően a jövő Samsung okostévéi mind támogatni fogják az AirPlay 2-t, továbbá integrálják az iTunes film és TV show részlegét.

Nem sokkal később frissült az Apple hivatalos AirPlay-nek szentelt aloldala, amiből kiderült: a kezdeményezés nem csak a Samsungot TV-kre, hanem más „vezető TV gyártókra“ is érvényes lesz. Azaz feltehetően a jövőben a legtöbb okostévé már AirPlay 2 támogatással fog kikerülni a dobozából.

Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy az AirPlay 2-t támogató hangszórók mellett a TV-re is oszthatunk ki zenelejátszást, részese lehet a multi-room setupnak, mindezt pedig vezérelhetjük bármelyik tulajdonunkban lévő Mac-ről vagy iOS-ről. Mi több, ahogy az Apple is példázza, szólhatunk majd Siri-nek, hogy:

Hey Siri, play Game of Thrones on my living room TV.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!