imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AirPlay 2 támogatást kapott az AirPort Express


Tegnap az Apple kiadta az audiokimenettel is rendelkező, ősöreg AirPort Express Wi-Fi bázisállomás legújabb, 7.8-as frissítését, ami magával hozta a sokak által remélt AirPlay 2-t is.

Korábban már voltak reményteljes spekulációk arra vonatkozólag, hogy talán-talán még a 2012-ben bemutatott, azaz 7. életévét töltő AirPort Express is megkaphatja az iOS 11 egyik fontos újdonságának számító AirPlay 2-t.

Az álmok valóra váltak, tegnap az Apple kiadta a bázisállomás 7.8-as számú szoftverfrissítését, ami már tartalmazza az új funkciót. Ennek köszönhetően az iOS 11.4.1-et és az iOS 12-t futtató készülékek simán képesek lesznek zenélni az AirPort Express-szel, ami innentől kezdve már multi-room támogatással bír, valamint együtt tud működni más AirPlay 2-es készülékekkel is.

Egy kis gyorstalpaló azoknak, akiknek nem tudják miért jó az AirPlay, és főleg mire az AirPlay 2:

Mi az az AirPlay?

Az AirPlay az Apple vezeték nélküli streaming technológiája, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy médiatartalamakat varázsolhassanak át a készülékükről Apple TV-re vagy más támogatott kiegészítőkre. iPhone-odról például egyszerűen és könnyedén, vezetékek nélkül sugározhatsz vele zenét a hangszóróidra.

Az AirPlay nagy előnye, hogy Wi-Fi alapú, így nagyobb hatótáv érhető el vele, mint a Bluetooth-os kapcsolatokkal. Emellett pedig szerves részét képzi az Apple rendszereinek, így fájdalommentes párosítási folyamat jellemzi, illetve intuitív, mélyen integrált megoldásról van szó.

Mit tud az AirPlay 2?

Mai formáját az AirPlay 2010 körül vette fel. Azóta eltelt hét év, és ahogy az a kettes sorszámból sejthető, eddig nem igazán frissítettek a történeten. Az AirPlay 2-vel viszont több fontos újdonsággal is bővült a technológia.

A nagyobb pufferelésnek köszönhetően a zene akkor is aránylag sokáig szólhat, ha kiléptünk a Wi-Fi hatóköréből. Ez továbbá általánosan redukálhatja a késleltetést a lejátszások során, így jelentősen csökken annak az esélye, hogy a lejátszás akadozni kezdjen.

Az AirPlay 2 legfontosabb újítása mégsem ez, hanem a multi-room rendszerek támogatása. Ennek köszönhetően párhuzamosan több hangszórón keresztül is vezérelhetjük a lejátszást. Bár erre Macet használva már korábban is megvolt a lehetőség, iOS-es eszközök esetén nem. Mostantól viszont csak a Control Centerig kell majd elkalandoznunk, ha kézbe akarjuk venni az irányítást.

Továbbá, az AirPlay 2-t támogató hangszórók ezután megjelennek majd az Apple Home alkalmazásában is, a többi HomeKites kiegészítő mellett. Ennek köszönhetően például, ha bekapcsolod a “Haza értem” forgatókönyvet az appban, akkor nem csak a lámpák és egyéb eszközök kezdenek majd el reagálni, hanem a hangszóróidból is megindulhat a kedvenc esti playlisted.

A Home app támogatja a Siri parancsokat is, így az, hogy az AirPlay 2-es kiegészítők bekerülnek az alkalmazásba egyet jelent azzal, hogy hangutasításokkal is kapcsolhatod majd a zenéket mondjuk a konyhában és a nappaliban is egyszerre.

(via MacRumors)

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!