imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AirPods lesz az Apple új fülese?


Az iPhone 7 jack csatlakozó nélkül jön, ez már teljesen biztos, és abból, hogy az Apple levédette az AirPods nevet, talán már a választ is sejthetjük.

Az iPhone 7-ről már szinte mindent tudunk, leginkább csak az okozhat némi várakozást, hogyan magyarázza meg az Apple, hogy elhagyják a készülékről a jack csatlakozót. Kár, hogy nem él már Steve Jobs, ő öt perc alatt meggyőzné a világot, hogy a jack csatlakozó vérciki. Bár az egyik petíciót, amit a jack csatlakozó megtartásáért indítottak, már több mint 300 ezren írták alá, fel kell készülnünk arra, hogy többé nem dughatjuk be a jól bevált fülesünket az iPhone-ba. Legalábbis átalakító nélkül nem.

Viszlát, jack

Ha nem szeretnénk átalakítóval vesződni, a másik lehetőségünk, hogy egyszerűen megválunk az eddig használt fülhallgatónktól, és Bluetooth fülesre váltunk. Ráadásul még az is lehet, hogy ez benne lesz az iPhone 7 dobozában, ugyanis az Apple levédette az AirPods nevet, ez pedig nem jelenthet mást mint egy vezeték nélküli Apple fülhallgató érkezését. Persze az Apple-t ismerve, jóval esélyesebb, hogy csak egy Lightning-Jack átalakítót adnak az iPhone 7 mellé és az AirPods majd csak külön kiegészítőként lesz megvásárolható.

Akárcsak a CarPlay, vagy az iPad esetében, az Apple általában külső cégeket vesz igénybe, hogy bizonyos termékneveket levédessen, most sem volt ez másként. Az AirPods nevet sem maga az Apple védette le, hanem az Entertainment in Flight LLC, még tavaly októberben.

A MacRumors kiderítette, hogy bizonyos Jonathan Brown adta be a kérelmet az Entertainment in Flight LLC nevében, csakhogy ugyanez a Jonathan Brown egy ügyvéd az Apple-nél, értelemszerűen az aláírásuk is teljesen egyforma, ebből következik, hogy a két ember egy és ugyanaz a személy, csak épp álruhában védet le neveket az Apple számára.

alairas

Természetesen azt még nem tudjuk, hogy mikor érkezik az AirPods, hiszen egyelőre csak a nevet védette le az Apple, akár az is megtörténhet, hogy végül nem is készül el ilyen néven termék, bár az iPhone 7-ből eltűnő jack csatlakozó miatt, mi inkább arra fogadnánk, hogy már most ősszel lesz egy vezeték nélküli Apple fülhallgató.

Akár ilyesmi is lehetne az AirPods
Akár ilyesmi is lehetne az AirPods
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!