imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Akár Wi-Fi-re is csatlakozhatunk az iOS 11 QR-kód olvasójával


Bár egyre kevesebben használnak QR-kódokat, az iOS 11 újdonsága új értelmet ad a kódbeolvasós módszernek. Mutatjuk, hogyan lehet majd például Wi-Fi jelszóhoz jutni a használatával.

Napról napra újabb érdekességeket tudunk meg az iOS 11-gyel kapcsolatban – nagyrészükről eddig nem tett említést az Apple. Pedig egyes újítások olyan kényelmi funkciókat tudnak majd, mint a Wi-Fi jelszó megosztása. Nemrég kiderült, hogy más mód is lesz arra, hogy csatlakozzunk egy-egy helyi hálózatra, vagy épp arra, hogy gyorsan a kontaktjaink közé mentsük egy ismerősünk adatait.

A kamera alkalmazás jelentős ráncfelvarráson esett át, többek között hamarosan vonalkód és QR-kód olvasásra is képes lesz. Nem kell majd külső alkalmazásokat használnunk. Ilyen módon mondhatjuk azt is, hogy gyári QR-kód olvasó lesz az iPhone-okban, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy okosodott annyit a kamera app, hogy mostantól erre is képes lesz.

Az MI (mesterséges intelligencia) segítségével a kamera alkalmazás mostantól felismer majd különböző képi információkat: szövegeket, objektumokat, alakzatokat és a QR-kódokat is. A QR kódot eredetileg arra találták ki, hogy weboldalakra navigáljunk vele vagy alkalmazásokat nyissunk meg velük, de ez mára már nem túl népszerű módszer.

Azzal, hogy ennyire kézenfekvő lesz a QR-kódok leolvasása, rengeteg új lehetőséget nyit meg előttünk az Apple, például ezen keresztül csatlakozhatunk majd Wi-Fi hálózatokra is. Feltéve, hogy van kedvünk bemászni az ágy alá, hogy a router hátuljáról leolvassunk egy kódot. De annak, aki ezt elérhető helyen tartja, kézenfekvő megoldás lehet bizonyos esetekben. Egyébként a Google nemrégiben egy igencsak hasonló funkciót mutatott be: talán ezért sem beszélt erről részletesen az Apple. Meg azért sem, mert ez egy olyan kényelmi újdonság, amit nagyon ritkán fogunk használni, de néha életet menthet.

Ha további újdonságokra vagy kíváncsi az iOS 11-gyel vagy a WWDC-n történtekkel kapcsolatban, akkor a rájuk vonatkozó dossziékban minden cikket megtalálsz. Érdekes és vicces Apple hírekért pedig olvasd az iMagazin Shuffle-t!

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!