imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Akciós iOS és OS X appok Cyber Monday alkalmából


Az amerikai hálaadás környékén megszaporodnak a különböző akciók, gondoljunk csak a fekete péntekre, ami lassan az egész világon begyűrűzött a kereskedelmi gyakorlatba. Egy másik hasonló esemény a Cyber Monday, mely a hálaadás utáni első hétfő, amikor is az online áruházak kínálnak különböző kedvezményeket.

Ebből az alkalomból számos iOS és OS X alkalmazás tölthető le ingyenesen vagy kedvezményes áron az App Store-ból. Összegyűjtöttünk néhány érdekesebbet, hátha van köztük olyan, ami szívesen letöltenél most hogy akciós!

Spender (iPhone, ingyenes – akciós)

Én ugyan a MoneyBookot használom már évek óta, de a Spender lényege is hasonló: a kiadásainkat és a bevételeinket kezelhetjük vele, így mindig pontosan tudni fogjuk, hogy az adott hónapban érdemes-e meghúzni a nadrágszíjat, vagy a tervezett kereteken belül maradtunk a költéseinkkel. Érdemes sietni, csak a mai nap folyamán ingyenes!

Spender

 

Next! (iPad, ingyenes – akciós)

A sokadik feladatkezelő alkalmazás, ami azonban csak iPadre érhető el, ráadásul több mint két éve nem frissült, ennek megfelelően elég rusnya is, cserébe most ingyenes. Ha még nem találtad meg az igazit, most talán érdemes adni neki egy esélyt, bár hogy őszinte legyek, engem nem győzött meg.

 

SKRWT (iPhone, 0,89 € – akciós)

Az alkalmazás, ami úgy reklámozza magát, mint a hiányzó láncszem a professzionális okostelefonos fotózásban – már ha lehet egy mondatban említeni ezt a két szót. Mindenesetre valóban többféle elég hatékony korrekciós algoritmussal rendelkezik, ráadásul képes úgy menteni a szerkesztéseket, hogy megmarad az eredeti képünk is, kicsit hasonlóan mondjuk az Aperture-höz. Most egy ideig féláron van, ha hiányzik a gyűjteményedből, érdemes lehet rámenni.

 

iStudiez Pro (iOS univerzális, 0,89 € – akciós)

Az Anna által is használt iStudiez Pro iOS-es verziójához most harmadáron lehet hozzájutni. Az alkalmazás a tanulmányaink menedzselésében jelenthet segítséget, mindenféle vizsgaidőpontokat, ZH-kat, beadandók határidejeit vezethetjük benne, és természetesen automatikusan szinkronizál is a maces párjával.

iStudiez Pro

 

Newsflow (OS X, 0,89 € – akciós)

Viszonylag új RSS-olvasó alkalmazás, ami természetesen szinkronizál a legnépszerűbb online szolgáltatásokkal is (Feedly, Feedbin, Feed Wrangler). A kezelőfelülete illeszkedik a Yosemite megjelenésébe, úgyhogy ezen a ponton előnye van az általam használt Reederhez képest. Viszont azt már megszoktam, úgyhogy váltani biztosan nem fogok, de ha még nincs RSS-olvasód Macen, érdemes elgondolkozni rajta most harmadáron, mert jelentősen olcsóbb mint a Reeder a maga 4,49 eurós árával.

Newsflow

 

Out There (iOS univerzális, 1,79 € – akciós)

Az Out There egy űrben játszódó kaland, ahol célunk a túlélés. A grafika igényesen rajzolt elemekből áll, és elég jó pontszámokat kapott a legtöbb tesztben. Arra azért érdemes figyelni, hogy csak akkor kezdj bele, ha kötélidegeid vannak, mivel nem a legkönnyebb játék amivel valaha játszottál. Most korlátozott ideig féláron bütykölheted az űrhajódat a túlélés érdekében.

Out There

 

Guardians of the Galaxy: The Universal Weapon (iOS univerzális, ingyenes – akciós)

Ha szereted Grootot, és egy képregényszerű játékban is szívesen találkoznál vele és társaival, akkor most ingyenesen csaphatsz le a Marvel által fejlesztett Galaxis őrzői játékra. Többféle játékmód közül is választhatunk az alapvetően harcra kihegyezett játékban, vagyis van sztori-mód és egy Arena-mód. A valós idejű harcot gesztusokkal vezérelhetjük, valamint folyamatosan új mozdulatokat aktiválhatunk ahogy előrehaladunk.

Guardians of the Galaxy

 

Civilization V: Campaign Edition (OS X, 8,99 € – akciós)

Van egy pár olyan játék, amit nem merek elindítani, mert rettegek tőle, hogy akár napokra ott ragadok előtte. Az egyik ilyen a Sid Meier-féle Civilization sorozat, amivel az első rész óta játszom. Ha esetleg még nem szerezted be az ötödik epizódot korábban, de szereted a sorozatot, most 66% kedvezménnyel, 8,99 euróért juthatsz hozzá, ami szerintem nem egy rossz ár, bár emlékeim szerint én talán még olcsóbban vettem meg valamilyen Steam-akció keretében annak idején.

Forrás: TUAW.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!