imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Akciós iPhone akksicserével és nagyobb átláthatósággal reagált az Apple


A vásárlói elégedetlenségre reagálva az Apple egy bocsánatkéréssel, rövid magyarázattal és egy akciós akkumulátor-csere programmal reagált a kémiai öregedés miatti lassítás körül kialakult botrányra.

Az Apple ma, elkerülendő a még rosszabb PR-t, egy hivatalos közleményben reagált a már általunk is taglalt hírre, miszerint a kémilailag öregedő akkumulátorok esetén optimalizálja (= lassítja) a telefon műkédését, hogy elkerülje a hirtelen leállásokat. A hír bejárta a héten a nemzetközi sajtót, és elég nagy vihart kavart. Az “Apple szándékosan lassítja a telefonjait, hogy rávegyen egy új vásárlására” olyan szalagcím, amivel szorgosan lehet gyűjteni a kattintásokat, ezt pedig csak kevés orgánum nem lovagolta meg.

Valljuk be, hiába ismeri el a legtöbb tech író, hogy az eljárás elég okos megoldás egy létező problémára (nekem pár éve még egy középkategóriás készülékem volt, ahol 10-15% alatt már tudtam, hogy bármikor kikapcsolhat), a vállalat kommunikációját támadóknak igazuk van. Ennél nagyobb átláthatóságra lenne szükség.

Úgy tűnik, ezt az Apple vezetése is így gondolja: a ma kiadott sajtóközleményben ugyanis bocsánatot kérnek azért, hogy a tavaly az iOS 10.2.1-es frissítéssel bevezetett változást eddig nem hozták megfelelő formában nyilvánosságra. Azt azonban továbbra is kiemelten hangsúlyozzák, hogy a cél nem a telefonok életciklusának rövidítése vagy a felhasználói élmény rontása volt.

Valójában ennek a fordítottját akarták elérni, és sikerült is: a frissítést követően állítólag megoldódtak azok az addig küldött hibajelentések, amik az iPhone 6 és azt követő modellek hirtelen leállásáról szóltak.

Az okostelefonjainkban található Li-ion akkumulátorok sajnos öregszenek. Ezt végeredményben semmivel sem tudjuk elkerülni, de lassítani igen. A mostani kiadványban az Apple például arra hívja fel a figyelmünket, hogy a töltési ciklusok mellett például számít az is, hogyan töltjük a készüléket. A forró helyen hagyott töltőn lévő telefon (nálam gondolom az, amikor a kanapéra dobva töltöm) csökkentheti az akksi élettartamát.

Akciós akksicsere és nagyobb átláthatóság

És jöjjön a lényeg. A jelenlegi rossz PR-t elkerülendő és a kommunikációs hibákat kijavítandó az Apple két lépéssel reagált. Ami a fontosabb, hogy az érintett készülékekre kedvezményes áron kínál a garancián túl is cserét a szervizekben. Bár pontos információink még nincsenek, az iSTYLE szervizeiben a program várhatóan év elején indul, és a kedvezményes ár bruttó 10-11 ezer forint körül lesz, a jelenlegi bruttó 28 900 Ft listaár helyett.

A rend kedvéért az akcióban várhatóan résztvevő termékek:

  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus

Emellett egy fontos lépés, hogy egy 2018 elejére ígért frissítésben jön majd egy új lehetőség, aminek köszönhetően nagyobb rálátásunk lesz az akkumulátorunk állapotára. Hogy ez azt jelenti majd, hogy ki-be tudunk állítani egy opciót, amivel optimalizálja iPhone-unk a kémialiag öregedő akkumulátor használatát, arról nincs információnk. Annyi biztos, hogy többet tudhatunk majd akksink állapotáról a mostaninál.

A hír még elég friss és az év utolsó munkanapján nem valószínű, hogy pontos részletekkel tudunk szolgálni a hazai akcióról. Azonban amint minden információ a birtokunkban lesz, természetesen beszámolunk az iSTYLE szervizben is elérhető lehetőségekről.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!