imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Akkora durranás lehet a Tesla Model 3, mint az iPhone volt 10 éve


Néhány napja a Teslától hangosak az autós portálok, óriási az érdeklődés a Model 3-ra. Az elemzők szerint Elon Musk cégének új autója akkora durranás lehet, mint mikor az Apple 2007-ben bemutatta az iPhone-t.

Az olcsó Teslaként, vagy a Nép Teslájaként emlegetett Tesla Model 3 a vártnál is nagyobb sikert aratott: az első 24 órában 158 000 előrendelés érkezett a 35 000 dollárba kerülő elektromos autóra. Figyelembe véve a luxus kivitelt és az alacsony fogyasztási költségeket, az eddigi legjobb ár-érték arányú autó lesz a piacon.

A széria első autója a mai napon gurult le a gyártósorról. A Fortune jelentése szerint az első 30 darabot ünnepélyes keretek között július 28-án adják majd át a büszke tulajdonosoknak. A tervek szerint augusztusban 100, szeptemberben pedig már 1 500 autót szeretnének legyártani; ha minden jól megy, decemberre havi 20 000 új Teslát sikerül majd előállítani.

Gene Munster, akinek neve számos Apple-lel kapcsolatos elemzés mellett szerepel, úgy látja, hogy a Tesla új, elérhető árú elektromos szedánja akkora durranás lehet az autóiparban, mint amekkora az iPhone volt 2007-ben a mobilpiacon.

Úgy gondoljuk, hogy visszatekintve majd a Model 3 megjelenésére, az iPhone megjelenéséhez fogjuk azt hasonlítani, ami bizonyítottan a mobil számítástechnika katalizátora volt.

Az az elképzelés, hogy a Tesla 2025-re 2,5 millió kocsit gyártson le, elsőre egy kicsit meredeknek tűnhet, tekintve, hogy a múlt évben mindössze 100 000 Tesla készült. Azonban ahogy Munster is megjegyzi, a hardver nem tud olyan ütemű növekedést végrehajtani, mint a szoftver. De azért bizonyos mértékben tud növekedni.

Visszagondolva az iPhone-ra, 2007-ben az volt az elképzelés, hogy 50 millió telefont gyártanak majd le, de 2015-ben már 232 millió darabot adott el az Apple.

A Tesla Model 3 pedig minden szempontból egy jó vétel, széles célközönséget fed le. Persze tisztességesen felextrázva már jóval többet kell fizetnünk az autóért a nettó 10 millió forintos kezdőárnál, de az alap modell használata ugyanolyan költséghatékony, mint a drágább modelleké. Folyamatos szoftverfrissítést biztosít majd hozzá a gyártó, így később alkalmas lesz önvezető járműként is funkcionálni, és hozza a 350 kilométeres hatótávot is.

Forrás: Fortune, The Verge és iDownloadBlog

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!