imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alacsony a fényerő az iPhone-on? Itt van 3 megoldás


Végre megérkezett a vadi új iPhone 7 készüléked, de a barátod iPhone 6-osának nagyobb a fényereje? Nem kell egyből szervizbe rohanni, van megoldás a problémára.

Már több ismerősömtől is hallottam, hogy bár a specifikációk szerint az iPhone 7 kijelzője 25 százalékkal nagyobb fényerőre képes mint az iPhone 6s, egymás mellé téve a két telefont, az iPhone 7 halványabban világít. A hétvégén utánajártam a dolognak, miután egy barátom is belefutott ebbe. Miután kiderült, hogy az iPhone 6-osa is amiről átköltözött az iPhone 7-re halványabb volt mint a barátnőjének az iPhone 5-je, rájöttem, hogy szoftveres problémáról lehet szó. Így is volt.

IMG_1322
Jól látható, hogy valami nem stimmel, azonos beállításokat használva sem.

Ha esetleg másnak is hasonló problémája akadt, az alábbi lépéseken érdemes végigmenni.

1. Indítsd el a Beállítások alkalmazást, majd lépj be a Kijelző és fényerő menüpontba. Ha az automatikus fényerő beállítás be van kapcsolva, kapcsold ki.

autofenyero

Ezután indítsd újra a készüléket a bekapcsoló gomb és a Home gomb nyomvatartásával. (iPhone 7 esetében, bekapcsoló gomb, és a hangerő le gombokat kell egyszerre nyomni)

Miután a készülék újraindult indítsd el a Beállítások appot, lépj be a Kisegítő lehetőségekbe, azon belül a Kontrasz növelése menübe, ahol az átlátszóság csökkentését kapcsold be.

kontraszt

Ha ez megvolt, ugyancsak a kisegítő lehetőségeknél, a kijelzőbeállítások menüben kapcsold ki a fehérpont csökkentését.

feherpont

2. Ellenőrizd, hogy a Beállítások/Kisegítő Lehetőségek/Nagyitó menüben nincs-e bekapcsolva a nagyítás funkció. Amennyiben ez a kapcsoló be van kapcsolva, kapcsold ki.

nagyito

3. Ha a fenti lehetőségeken végigmentél és továbbra sincs teljes fényereje a készülékednek, jöjjön az utolsó lehetőség, ami jó eséllyel megoldja a problémát.

Indítsd el a Beállítások alkalmazást, koppints az Általános menüre, görgess le legalulra, ott pedig koppints a Visszaállításra. Ezután nyomd meg az Összes Beállítás törlése menüpontot. (Az Adataink nem fognak törlődni, csak a rendszer beállításai.)

torles

 

Ha a fenti megoldások nem nyújtottak gyógyírt az alacsony fényerőre, érdemes felkeresni egy hivatalos szervizt, mert elképzelhető, hogy a kijelző, vagy a környezeti szenzor hibásodott meg.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!