imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alagutat ástak az iPhone 6-raktárba


Kínában még mostanában sem könnyű iPhone-hoz jutni. Nincs túl sok Apple Store az országban (bár éppen rohamtempóban építik őket), és ha mégis sikerül találni egyet, akkor pedig hatalmas sorokba futhat bele az ember, több órányi várakozással, aminek a végén nem is garantált a siker.

Így hát egy csapat úgy gondolta, hogy a nem feltétlenül egyszerűbb, de hatásosabb utat választják: alagutat fúrnak egy iPhone 6-okat rejtő raktár alá, hogy ezen keresztül lovasítsák meg az Apple legújabb telefonjait. A valószínűleg filmbe illő jelenet során a három férfi egy 50 cm-es lyukon keresztül jutott be a kínai raktárépületbe még december 12 és 13 között.

iPhone 6 Kínában. | Kép forrása: The Independent
iPhone 6 Kínában. | Kép forrása: The Independent

Az akció sikeres volt, 240 db iPhone 6-ot loptak el, összesen 1,4 millió jüan (60,5 millió forint) értékben a Pekingben található raktárból. Az egyik – Csang vezetéknevű –  gyanúsított egyébként a raktárat üzemeltető logisztikai cégnek dolgozott mint sofőr, szóval a helyismeret adott volt.

A három férfi gyorsan túladott a lopott telefonokon, majd a befolyó összeget autókba, ékszerekbe és szerencsejátékba „fektették.” Így aztán a lopott telefonokat nem is sikerült visszaszerezni. Nem élvezhették azonban sokáig a zsákmányt, ugyanis a rendőrség nagyjából két hét alatt állításuk szerint az iPhone-ok sorozatszámait lenyomozva jutott el az elkövetőkhöz, akiket még december végén őrizetbe is vettek.

Egyes becslések szerint eddig nagyjából 5 millió iPhone 6-ot „csempésztek vissza” Kínába. | Kép forrása: South China Morning Post
Egyes becslések szerint eddig nagyjából 5 millió iPhone 6-ot „csempésztek vissza” Kínába. | Kép forrása: South China Morning Post

A hírt közzétevő portál, a Xinhuanet.com szerint nem ez az első eset, hogy Kínában emberek bizarr dolgokat tesznek azért, hogy Apple-termékekhez jussanak, amik relatív és abszolút értelemben is elég drágák a távol-keleti országban. Az iPhone 6-ot egy időben „Vese 6”-nak becézték az árára utalva a helyi netes szlengben, mivel egy tinédzser állítólag eladta az egyik veséjét a feketepiacon, hogy hozzájusson az Apple telefonjához. Az az eset mondjuk még 2012-ben történt a Sanghajtól nyugatra fekvő Anhuj tartományban. A 17 éves fiú többek között állítólag egy iPhone-t és egy iPadet vásárolt a befolyt összegből.

Forrás: Xinhuanet.com via Cult of Mac.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!