imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alapértelmezett alkalmazás választása fájlok megnyitásához macOS-en


Meghatározhatjuk, hogy a számítógépünk egyes fájltípusok használatához milyen programokat nyisson meg. Lássuk, hol találjuk ezt a beállítást.

Ismerős, amikor dokumentumaid, például fotók alapértelmezetten nem azt a programot használják, amiben általában használod őket? Nos erre nagyon egyszerű a megoldás a macOS-ben, gyakorlatilag néhány kattintás útján beállíthatjuk például azt, hogy a JPG fájlokat továbbra is a Megtekintő nyissa meg, míg mondjuk az EXR vagy PNG kiterjesztéseket inkább a Photoshop.

Ehhez nem is kell mást tennünk, mint a jobb klikk (Trackpaden dupla ujjas koppintás) segítségével előhozni az opció választót és az Infó megjelenítése lehetőségre nyomnunk. Itt találunk a fájlal kapcsolatos minden lényeges információt. Ha az adott dokumentum neve nem tartalmazza a kiterjesztést vagy valamiért nem látjuk, akkor az Általános részleg alatt a fájltípusnál fogjuk megtalálni.

A megnyitásra vonatkozó beállítás a Megnyitás ezzel résznél találjuk. Nyissuk ki ezt az almenüt és a legördülő menüből válasszuk ki a továbbiakban használni kívánt programot. Ha ezután bezárjuk ezt az ablakot, akkor az új beállítást kizárólag erre az egy fájlra fogja értelmezni a macOS. Ahhoz, hogy minden azonos fájltípus az újonnan megadott alkalmazás segítségével nyíljon meg kattintsunk az Összes módosítása gombra.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!