imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alapértelmezett program beállítása fájlok megnyitásához


Megmutatjuk, miként rendelhetsz hozzá könnyedén egy alkalmazást egy adott fájltípushoz, hogy a macOS mindig azzal nyissa meg őket.

A macOS meglehetősen sok gyári alkalmazással érkezik, amelyeknek köszönhetően a rendszer a legtöbb gyakran használt fájltípussal elboldogul. Igen ám, de ahogy a felhasználók különféle külsős alkalmazásokat is telepítenek, előfordulhat, hogy ugyanazt a fájlt többféle program is meg tudja nyitni. A választás lehetősége persze jó dolog, de sok esetben a rendszer nem pont azt az appot rendeli az adott fájltípushoz, amit használni szeretnél.

A probléma tüneti kezelés a Megnyitás ezzel… menüpont választása az adott fájlra történő jobb klikkelés után. Van azonban ennél egy tartósabb megoldást is, amikor a választott appunkat állítjuk be alapértelmezettnek a fájltípushoz.

Ehhez:

  • Keressünk egy olyan fájlt, ami reprezentálja a hozzárendelendő fájltípust és kattintsunk rá egyszer
  • Nyomjunk egy CMD+i billebtyűkombinációt.
  • A megnyitás ezzel… menüpont alatti legördülő menüből válasszuk ki a kívánt alkalmazást.
  • Majd nyomjunk rá a megváltoztatás mindnél lehetőségre.

Innentől kezdve az adott fájltípust mindig a frissen kiválasztott app fogja megnyitni, kivéve persze, ha a jobb klikkes menüből mást nem választunk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!