imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Alapértelmezett program beállítása fájlok megnyitásához


Megmutatjuk, miként rendelhetsz hozzá könnyedén egy alkalmazást egy adott fájltípushoz, hogy a macOS mindig azzal nyissa meg őket.

A macOS meglehetősen sok gyári alkalmazással érkezik, amelyeknek köszönhetően a rendszer a legtöbb gyakran használt fájltípussal elboldogul. Igen ám, de ahogy a felhasználók különféle külsős alkalmazásokat is telepítenek, előfordulhat, hogy ugyanazt a fájlt többféle program is meg tudja nyitni. A választás lehetősége persze jó dolog, de sok esetben a rendszer nem pont azt az appot rendeli az adott fájltípushoz, amit használni szeretnél.

A probléma tüneti kezelés a Megnyitás ezzel… menüpont választása az adott fájlra történő jobb klikkelés után. Van azonban ennél egy tartósabb megoldást is, amikor a választott appunkat állítjuk be alapértelmezettnek a fájltípushoz.

Ehhez:

  • Keressünk egy olyan fájlt, ami reprezentálja a hozzárendelendő fájltípust és kattintsunk rá egyszer
  • Nyomjunk egy CMD+i billebtyűkombinációt.
  • A megnyitás ezzel… menüpont alatti legördülő menüből válasszuk ki a kívánt alkalmazást.
  • Majd nyomjunk rá a megváltoztatás mindnél lehetőségre.

Innentől kezdve az adott fájltípust mindig a frissen kiválasztott app fogja megnyitni, kivéve persze, ha a jobb klikkes menüből mást nem választunk.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!