imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alapértelmezett térképszolgáltatás lett az Apple Maps a legbiztonságosabb keresőmotornál


A DuckDuckGo azért választott az Apple szolgáltatását, mert így biztosak lehetnek benne, hogy senki nem fog kereskedni felhasználóik adataival.

A Google = Internet alapvetés szinte minden laikus fejében él. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy a Google keresőmotorja szinte egyeduralkodó a piacon. A StatCounter adatai szerint 2018 decemberében éppen 92,25%-os volt a piaci részesedése. Magyarul a világ számottevő része ezen keresztül fér hozzá az internetes tartalmakhoz.

De vannak ám alternatívák is! A Bing vagy a Yahoo! nevével valószínűleg elég sokan találkoztak, és az ázsiai piacnak is megvan a maga favorit opciója. Egy másik, kevéssé népszerű, de megfontolandó választási lehetőség a DuckDuckGo (meggyőződésem, hogy ez a rettenetes név jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy nem olyan elterjedt). A DuckDuckGo különlegessége, hogy az adatvédelem náluk a legfontosabb elv.

Míg közismert módon a Google és társai részben azzal szerzik bevételüket, hogy többek közt a felhasználók keresési adataival kereskednek, addig a DuckDuckGo garantálja, hogy minden privát marad. Az IP címeket nem adja ki, a szükséges helyadatokat azonnal törli és persze nem üzletel az adatokkal.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a térképszolgáltatást igénylő lekérdezéseket a jövőben a Google helyett az Apple Maps-en keresztül fogják megtenni. Pontosabban a MapKit JS használatával, ami lehetővé teszi a keresőmotornak, hogy minden helyismeretet igénylő keresés biztonságos maradhasson.

Noha az Apple Maps közel sem a legjobb térképszolgáltatás, úgy tűnik megvan annak az előnye, ha a legbiztonságosabb…

Forrás: MacRumorsTi próbáltátok már a DuckDuckGo-t? Hogy tetszett? Én speciel sehogy se bírtam megszokni, akármennyire is szerettem volna.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!