imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Alaposan átalakul az ingyenes Spotify


Egy ideje már keringett a levegőben a dolog, most úgy tűnik a megvalósítás útjára léptek: a streamingszolgáltató alaposan átszabja az ingyenes változat kinézetét és funkcionalitását is. Pozitív értelemben!

A Spotify-t gondolom nem nagyon kell bemutatnom senkinek: a legnagyobb és egyik legrégebbi zenei stramingszolgáltatóról van szó, több mint 100 millió felhasználóval, ingyenes és fizetős változatokkal egyaránt. Ez előbbi jelentősen hozzájárult a Spotify népszerűségéhez, hiszen így olyanok is belekóstolhatnak a szolgáltatás örömeibe, akik egyébként nem lennének hajlandók fizetni a zenéért, elvannak a YouTube-bal is. Aztán persze az ingyenes felhasználók egy része átpártol a fizetős csomagra, öröm és boldogság.

Épp ezért kulcsfontosságú, hogy az ingyenes megoldásnál jól legyen belőve a frusztrációszint. Ha túl jó a szolgáltatás, akkor azért nem fognak váltani az emberek fizetősre, ha túl idegesítő akkor meg azért. Az ingyenes verzió alapvetően két ponton fogta vissza az önfeledt ingyenélést: 1.) a lejátszást időnként reklámok szakították meg 2.) a playlisteket csak és kizárólag véletlenszerű lejátszásban lehetett hallgatni.

A Bloomberg értesülései szerint a Spotify hamarosan kiadja a szolgáltatás ingyenes verziójának átgondolt változatát, amelyben bizonyos listáknál megszüntetik a második korlátozást, így egy picit élvezhetőbbé téve az élményt. Emellett pedig érkezik a felület alapos redizájnja is, amely elsősorban a mobilos változatot fogja érinteni.

Jönnek a teljes képernyős albumborítók minden számhoz (néhány playlist esetében eddig is volt ilyen), megváltozik a keresés, a böngészés, a hangulathoz passzoló lejátszási listák színes dobozokban fognak megjelenni. Az alsó sávból kivették a Browse opciót és a Radiót is, helyette viszont beraktak egy ikont, amely a Prémium csomag megvásárlására hivatott finoman utalni.

Úgy tűnik a felhasználók egy kisebb csoportja már megkapta a frissítést teszt jelleggel, a szélesebb közönség számra sejthetően jövő héten fog megérkezni a változás, feltehetőleg a Spotify április 24-ére ütemezett eseményének keretein belül. A vállalat csak annyit erősített meg, hogy valóban érkezni fognak változtatások a mobilos változatban, de részletekbe nem bocsátkoztak.

Forrás: The Verge

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!