imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alaposan átalakul az ingyenes Spotify


Egy ideje már keringett a levegőben a dolog, most úgy tűnik a megvalósítás útjára léptek: a streamingszolgáltató alaposan átszabja az ingyenes változat kinézetét és funkcionalitását is. Pozitív értelemben!

A Spotify-t gondolom nem nagyon kell bemutatnom senkinek: a legnagyobb és egyik legrégebbi zenei stramingszolgáltatóról van szó, több mint 100 millió felhasználóval, ingyenes és fizetős változatokkal egyaránt. Ez előbbi jelentősen hozzájárult a Spotify népszerűségéhez, hiszen így olyanok is belekóstolhatnak a szolgáltatás örömeibe, akik egyébként nem lennének hajlandók fizetni a zenéért, elvannak a YouTube-bal is. Aztán persze az ingyenes felhasználók egy része átpártol a fizetős csomagra, öröm és boldogság.

Épp ezért kulcsfontosságú, hogy az ingyenes megoldásnál jól legyen belőve a frusztrációszint. Ha túl jó a szolgáltatás, akkor azért nem fognak váltani az emberek fizetősre, ha túl idegesítő akkor meg azért. Az ingyenes verzió alapvetően két ponton fogta vissza az önfeledt ingyenélést: 1.) a lejátszást időnként reklámok szakították meg 2.) a playlisteket csak és kizárólag véletlenszerű lejátszásban lehetett hallgatni.

A Bloomberg értesülései szerint a Spotify hamarosan kiadja a szolgáltatás ingyenes verziójának átgondolt változatát, amelyben bizonyos listáknál megszüntetik a második korlátozást, így egy picit élvezhetőbbé téve az élményt. Emellett pedig érkezik a felület alapos redizájnja is, amely elsősorban a mobilos változatot fogja érinteni.

Jönnek a teljes képernyős albumborítók minden számhoz (néhány playlist esetében eddig is volt ilyen), megváltozik a keresés, a böngészés, a hangulathoz passzoló lejátszási listák színes dobozokban fognak megjelenni. Az alsó sávból kivették a Browse opciót és a Radiót is, helyette viszont beraktak egy ikont, amely a Prémium csomag megvásárlására hivatott finoman utalni.

Úgy tűnik a felhasználók egy kisebb csoportja már megkapta a frissítést teszt jelleggel, a szélesebb közönség számra sejthetően jövő héten fog megérkezni a változás, feltehetőleg a Spotify április 24-ére ütemezett eseményének keretein belül. A vállalat csak annyit erősített meg, hogy valóban érkezni fognak változtatások a mobilos változatban, de részletekbe nem bocsátkoztak.

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!