imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alaposan megújul a Facebook alkalmazás


A Facebook bejelentette, hogy egy nagyobb frissítés keretein belül megújítják mind az asztali, mind a mobilos használati „élményt”. Ez elsősorban a News Feed és a kamera funkcionalitásába hoz majd változásokat.

Ahogy az lenni szokott, a Facebook csak szép fokozatosan engedi rá a frissítést a felhasználókra, így nem mindenki találkozhatott még az olyan újdonságokkal, mint például a News Feed átalakulása. A kommentek sokkal inkább chat szövegbuborék-szerűen fognak megjelenni, és ennek megfelelően a válaszadás felület is picit megváltozik majd. A jövőben állítólag sokkal élesebben elkülönül majd, hogy mi a „témaindító” komment, és mi az arra érkezett felelet.

Ezen felül javítottak a szövegek olvashatóságán is. A kontrasztosabb megjelenés egyébként az egész felületre jellemző lesz, továbbá a linkek előnézetei is megnövekedtek, a profilképek kerek kivágással lesznek láthatóak a posztok és kommentek mellett, valamint nagyobbra és könnyebben nyomhatóra váltottak a szokásos Like, Comment, Share triumvirátus gombjai.

iPhone-os képet nem találtunk, de ott is ilyen lesz.

Szintén a News Feed újdonságai közé tartozik még, hogy mostantól látni fogod, egy-egy link pontosan melyik oldalra navigál tovább. A véletlen bakikat elkerülendő ha valaki vagy valamilyen oldal posztját megnyitod, egy fejsáv folyamatosan emlékeztet majd, hogy pontosan kinek az irományára fogsz kommentelni, reagálni. Ha végeztél az olvasgatással, akkor pedig az új, sokkal szembeötlőbb Vissza gombbal térhetsz vissza a faladra.

Ez még nem minden. Ami a Facebook Camera felületét illeti, véglegesedett a nyáron már tesztelésre kiadott GIF-készítő funkció. Ezzel rövid, két másodperces ismétlődő jeleneteket vehetsz fel, melyeket utána rögtön tovább is oszthatsz az érdeklődők felé a Facebook Story vagy a Messenger segítségével, vagy egyszerűen csak posztolhatod a faladra.

Végül, de nem utolsó sorban a frissítésnek hála rögtön a Kamera felületről indíthatsz majd élő közvetítéseket, amitől azt reméli a Facebook, hogy sokkal szélesebb körben lesz népszerű a funkció.

Szó se róla, kitett magáért a Facebook. Kérdés, hogy mit ér ez a sok csilli-villi újítás, ha a cég mobilos alkalmazása az egyik legrosszabbul optimalizált app iPhone-ra ever.

Forrás: 9to5mac

Ha csak Facebookozásra használnád a telefonod, ne költs rá sokat. Az iPhone SE amellett, hogy bivalyerős hardverrel érkezik, most akár 100 000 forinttól a tiéd lehet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!