imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alázza a Google Play-t az App Store


Nemrég jelentette be az Apple, hogy a karácsonyi időszakban ismét minden korábbi rekordot megdöntött az App Store, egy újabb jelentés érkezett amiből kiderül, hogy a Google Play-t is rendesen űberelte bevétel tekintetében.

Az év utolsó két hetében (vagyis igazából a január 3-ig tartó két hétben) a felhasználók összesen 1,1 milliárd dollárt (kb. 322 milliárd Ft-ot) költöttek el az App Store-ban, ami igen jelentős összeg, de vajon mit produkál a Google Play Store-ja a bevételek tekintetében?

Az App Annie elemzőcég egy új jelentést publikált, melyből egészen érdekes trendek rajzolódnak ki. Az elemzőcég szerint, bár a Play Store-ból kétszer annyi alkalmazást töltenek le a felhasználók mint az Apple alkalmazásboltjából, viszont ha a bevételeket hasonlítjuk össze, egészen más képet láthatunk. Annak ellenére, hogy az App Store-ból fele annyi alkalmazást töltenek csak le, bevételek tekintetében mégis 75 százalékkal több bevételt hoz mint a Play Store. Az App Store növekedése is igen erős, több mint 70 százalékos növekedést ért el az Apple 2014-hez viszonyítva, míg a Play Store növekedése ugyanezen időszakot vizsgálva csak 35 százalék volt.

ios_android

Nem tudjuk mennyire pontos a jelentés, ugyanis az App Annie nem tudja mérni az Apple gyári alkalmazások letöltését. Márpedig a GarageBand, Keynote, Pages, Numbers, biztosan jelentős letöltési számokat produkál. Az is torzíthatja az adatokat, hogy az App Annie nem tudja mérni a Kínából érkező Play Store letöltéseket, márpedig a Kínai piac biztosan elég jelentős. Pontos adatokat csak akkor tudhatunk meg, ha a Google is közzéteszi a Play Store bevételeit, illetve a letöltések alakulását.

revenue

Az mindenesetre biztos, hogy az App Store bevételei jelentősen meghaladják a Play Store által termelt bevételeket, annak ellenére, hogy több alkalmazást töltenek le a Google-től. Több elemzés is született ezzel kapcsolatban, hogy mi okozhatja ezt, de igazából mindenki csak találgatni tud. A legvalószínűbb elmélet szerint, egész egyszerűen az olcsóbb Androidos készülékek felhasználói közel sem tudnak annyit költeni alkalmazásokra, mint az iPhone tulajdonosok, akik feltehetőleg magasabb jövedelemmel rendelkeznek, hiszen az Apple csak a felső árkategóriában értékesíti a készülékeit.

iOS-App-Store-get-update-vs-Google-Play

Amennyiben a fenti grafikonon látható trendek tovább folytatódnak, a Google-nek igen nehéz dolga lesz magához csábítani a fejlesztőket, hiszen egyértelműen jobb üzlet iOS-re fejleszteni, nem véletlen, hogy a mai napig igen sok alkalmazás debütál először iOS-re és csak később jelennek meg Androidra.

Az Apple nemrég közzétette 2015 legjobb alkalmazásainak listáját is, ezt itt nézhetitek meg.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!