imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazás-előrendelés az App Store-ban!


A fejlesztők mostantól úgy is kitehetik műveiket a virtulális alkalmazásbolt polcaira, hogy konkrétan letölteni még nem, csak előrendelni lehet őket. Majd ha befut a kiadás, akkor automatikusan települ a vásárlók számára.

Hasznos kis lehetőséget adott ezzel az Apple a fejlesztők kezébe. Nyilván nem mindenkit érint, de főleg a nagyobb nevek, akik egy kis hype-ot szeretnének gerjeszteni a még meg nem jelent, de a fejlesztési szakasz végéfelé járó alkalmazásaiknak most elégedetten csettinthetnek.

Ha még emlékeztek az iPhone 7 bemutatóján leleplezett Super Mario Run startjára, akkor tudjátok miről van szó – valami nagyon hasonlót kell elképzelni most is. A Mario volt az első olyan alkalmazás az App Store-ban, amelyet még a letölthető megjelenés előtt feltettek a polcokra, hogy a felhasználók a valódi rajtig előrendelhessék a játékot.

Megjelent a Mario Run

Mostantól ugyanezt bármelyik másik fejlesztő is megteheti, nem kell hozzá jóba lenni az Apple-lel. Persze vannak szabályok: maximum 90, és minimum 2 nappal a hivatalos indulás előtt lehet csak élni a lehetőséggel. Továbbá az előrendelés frissítésekre nem vonatkozik, csak és kizárólag az új alkalmazásokra.

Ehhez kapcsolódóan egyébként több másik új funkcióval is bővült a fejlesztők lehetőségeinek tárháza. Akit érint a Sales és a Trends menüpontok körül érdemes nézelődni. Ami viszont minket felhasználókat is érinthet, hogy kezdetét vette a korábban már bejelentett, automatikusan megújuló előfizetésekre vonatkozó, új árazási megoldás. Ennek értelmében a fejlesztők, ha akarnak, adhatnak kedvezményeket az újonnan érkező felhasználók részére előfizetések esetében.

Ha fejlesztő vagy és érdekelnek a részletek, illetve hogy miként állíthatod be az előrendelést, akkor az Apple hivatalos aloldalán érdemes tájékozódnod.

Forrás: 9to5mac

Az Apple nemrégiben megváltoztatta az iTunes felületét, ahonnan kikerültek az iOS-es alkalmazások. Szerencsére kiadott egy olyan hivatalos verziót is, amivel vissza lehet varázsolni a funkciót, ha esetleg hiányozna.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!