imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazás értesítések kikapcsolása Apple Watchon


Az Apple Watch néha olyan értesítést is fogad, ami nem az órán lévő appokból érkezik, csupán az iPhone-on megjelenő notifikációk valamelyike. Nem biztos, hogy ezek közül mindegyikre szükség van, lássuk hol kapcsolhatjuk ki őket.

A watchOS lehetővé teszi, hogy az iOS-re telepített appok Apple Watch alkalmazásokkal is együttműködjenek. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő egyfajta kiterjesztésként, külön az Apple okosórájára is lefejleszti a főalkalmazás egyfajta módosulatát, ami mind kezelésben, mind funkcionalitásban jelentősen eltér az eredetitől, de fontos része annak.

Természetes, hogy ezek a Watch alkalmazások ugyanúgy értesítéseket küldenek, mint ahogy iPhone-osok is. Viszont ezek közé olyanok is kerülhetnek, amik nem egy watchOS alkalmazásból származnak, hanem egyszerűen egy olyan appból, amiről az iPhone értesítést küld. Ez akkor fordulhat elő, ha az óra a csuklónkon van, viszont az iPhone éppen nem aktív.

Olykor ez előnyös, hiszen például megkapjuk az e-mail értesítéseket a Gmail alkalmazásból, annak ellenére, hogy nem rendelkezik Apple Watch verzióval. Máskor viszont kifejezetten felesleges, számomra ilyen a YouTube, ami olyan információkat nyújt ami sosem elég fontos ahhoz, hogy az órám ezért valamiről elvonja a figyelmem.

Ezeket az értesítéseket ki tudjuk kapcsolni, mindössze annyi a trükk, hogy nem a telepített alkalmazások közt kell őket keresni a Watch appban, hanem az Értesítések között.

  1. Nyisd meg a Watch alkalmazást
  2. Koppints az Értesítések fülre
  3. Tedd inaktívvá a számodra nem kívánatos notifikációkat

Abban az esetben, ha olyan értesítést szeretnél beállítani, amely alkalmazás ikonját nem találos a listában, akkor egy kicsit trükkös módon érheted el. Ez akkor fordul elő, ha a telefonra sem érkezik üzenet az adott alkalmazásból, ebben az esetben előbb ott kell engedélyezni az értesítéseket, majd az órán automatikusan megjelenik a lehetőség.

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Görgess az Értesítésekhez
  3. Keresd meg az alkalmazást
  4. A kapcsolóval engedélyezd az értesítéseket

Most, hogy ezzel is megvagy alapértelmezetten az óra is fogadja az értesítéseket. Ha másként lenne, akkor az előbbi metódussal csekkold le újra, hogy az óra beállításaiban aktiválva van-e a lehetőség.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!