imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazások, amelyek jelzik a vihart


Az OMSZ kiadta a harmadfokú riasztást az ország nyugati részére, és ezzel együtt mi is jobb, ha felkészülünk a viharra. Az előrejelzések szerint ugyanis északnyugatról erős hidegfront érkezik, amely heves széllökésekkel, zivatarokkal, de akár jégesővel is járhat. Ha hihetünk a meteorológiai szolgálatnak, akkor tényleg nem lesz tanácsos az utcán tartózkodni, amikor elér a vihar minket. De honnan fogjuk pontosan tudni, hogy mikortól kéne zárt térben tartózkodnunk? Összegyűjtöttünk néhány olyan appot, amivel például megtudjuk állapítani, hogy mikorra ér helyzetünkhöz a vihar. Az irodában ugyanis most mindenki ezen aggódik.

Szerencsére rengeteg megbízható alkalmazás van iPhone-ra, ami valós időben mutatja az időjárási adatokat. Ezek közül vannak olyanok, amelyek a hétköznapokra hasznosak, de van olyan is, ami az ilyen „ítéletidőben” lehet hasznos. Most három ilyen alkalmazásról szedjük össze a fontosabb dolgokat.

OMSZ Meteora
IMG_1594

Az Országos Meteorológiai Szolgálat alkalmazása már egy ideje elérhető iOS-es felületre is, és sokak által kedvelt app lett  egyből. A felület letisztul és az alapkoncepció sincs túlbonyolítva. A helyzetünk megadásával vagy a GPS segítségével egy kis kört rajzol a térképre, ami azt mutatja, hogy a közeljövőben mennyire kell tartanunk bármiféle időjárás-változástól. A bal felső sarokban mutatja a pillanatnyi állapotot. A jobb felső sarokban a figyelmeztetéseket mutatja. Ezek a piktogramok szerencsére egyértelműek, tehát nem kell komolyabb meteorológiai ismeret, hogy tudjuk mi vár ránk. Az egyik leghasznosabb funkciója, hogy pár órával előre is tudunk szaladni az időben, illetve, hogy a célkeresztet bárhova vihetjük a térképen. Az OMSZ szerint tehát 18:00-ig nem fogunk elázni.

Köpönyeg.hu
IMG_1595

A Köpönyeg hasznos alkalmazás azoknak, akik a lehető legpontosabb előrejelzést szeretnék egy hétre előre. A térképen a közösség erejével követheted az időjárás változását, vagy akár küldhetsz be saját észlelést is a helyzetedről. Térképek segítségével pedig láthatjuk a hőmérsékletet az egész országban, de akár a radar vagy a műholdképek segítségével is követhetjük a felhők mozgását. Értesítéseket küldd, ha komolyabb időjárás-változás fog bekövetkezni, így tehát nem kell attól félnünk, hogy bármikor is meglep egy nagyobb esőzés minket.

Időkép
IMG_1596

Az időkép előrejelzésben hosszabb leírást kapunk arról, hogy milyen időnk is lesz. Igazából maga az alkalmazás nagyon összetett. A menüben rengeteg menüpontot találunk. Láthatjuk a radart, a felhőképet, de akár kamerák élőképeit is. Külön menüpontba foglalja a Balatoni időjárást is. A szél-, szmog-, hó- és UV-térképpel pedig gyakorlatilag az összes információhoz hozzájuthatunk, amire szükségünk lehet az időjárással kapcsolatban. Az app sajnos néhol lassú és nehéz rajta kiigazodni helyenként, de a szépsége tényleg abban rejlik, hogy egy helyen találhatunk meg mindent.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!