imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Alkalmazások, amikre nincs szükség az iOS 11 óta


Gyakran használt alkalmazások, melyek most már az iOS 11-ben is gyárilag benne vannak? Igen, itt az ideje átfutni a telefonodon lévő appok listáját, könnyen lehet, hogy van olyan, amire már nem lesz többet szükséged.

QR kód olvasó

Érdekes, hogy az Apple-ne ezidáig nem volt gyári QR kód olvasója, de ezt a hiányosság végül is elegáns módszerrel pótolták. Tudtad, hogy a Kamera alkalmazás a QR kódokat is képes leolvasni. Egyszerű, gyors, kézenfekvő, törölheted is az eddigi használt QR kódos appodat.

Szkenner alkalmazások

Dokumentumok szkennelésére több szuper alkalmazás is elérhető iOS-re, ha eddig nem töltötted le egyiket sem, akkor már ne is tedd: a Jegyzetek alkalmazás mostantól ezt is tudja. Megannyi más újdonság mellett, amivel növelheted a produktivitásod iPaden vagy iPhone-on.

Remote

Az Apple TV hivatalos távirányító appja évekig jó szolgálatot tett, de idén már ez is a rendszer alaptartozéka. Beállítását a Vezérléközpontnál keresd. Ha sikerült kitűznöd, csak csúsztasd felfelé az ujjad (iPhone X-en jobb felülről lefelé) és és koppintsd az Apple TV ikonra.

Flight Radar

Az iOS 11 egyik újítása a repülés követés, azaz ha megnyitunk egy foglalási mailt és rábökünk a repülési számra, akkor megnézhetjük a felszállás idejét. Sőt a tervezett landolást is, az út hosszúságát, az indulás és érkezés helyét illetve a beszállás és kiszállás terminálját. Ha legközelebb repültök, ezt mindenképp próbáljátok ki!

Képernyőfelvétel

Plusz egy kakukktojás. Az iOS 11 megjelenése előtt hivatalos úton a QuickTime segítségével tudtuk rögzíteni az iPhone képernyőjét. Ehhez egy Macre és egy Lightning kábelre volt szükség, a frissítés óta azonban elég kirakni a képernyőfelvevő ikonját a Vezérlőközpontba és indulhat is a felvétel.

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!