imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazások, amikre nincs szükség az iOS 11 óta


Gyakran használt alkalmazások, melyek most már az iOS 11-ben is gyárilag benne vannak? Igen, itt az ideje átfutni a telefonodon lévő appok listáját, könnyen lehet, hogy van olyan, amire már nem lesz többet szükséged.

QR kód olvasó

Érdekes, hogy az Apple-ne ezidáig nem volt gyári QR kód olvasója, de ezt a hiányosság végül is elegáns módszerrel pótolták. Tudtad, hogy a Kamera alkalmazás a QR kódokat is képes leolvasni. Egyszerű, gyors, kézenfekvő, törölheted is az eddigi használt QR kódos appodat.

Szkenner alkalmazások

Dokumentumok szkennelésére több szuper alkalmazás is elérhető iOS-re, ha eddig nem töltötted le egyiket sem, akkor már ne is tedd: a Jegyzetek alkalmazás mostantól ezt is tudja. Megannyi más újdonság mellett, amivel növelheted a produktivitásod iPaden vagy iPhone-on.

Remote

Az Apple TV hivatalos távirányító appja évekig jó szolgálatot tett, de idén már ez is a rendszer alaptartozéka. Beállítását a Vezérléközpontnál keresd. Ha sikerült kitűznöd, csak csúsztasd felfelé az ujjad (iPhone X-en jobb felülről lefelé) és és koppintsd az Apple TV ikonra.

Flight Radar

Az iOS 11 egyik újítása a repülés követés, azaz ha megnyitunk egy foglalási mailt és rábökünk a repülési számra, akkor megnézhetjük a felszállás idejét. Sőt a tervezett landolást is, az út hosszúságát, az indulás és érkezés helyét illetve a beszállás és kiszállás terminálját. Ha legközelebb repültök, ezt mindenképp próbáljátok ki!

Képernyőfelvétel

Plusz egy kakukktojás. Az iOS 11 megjelenése előtt hivatalos úton a QuickTime segítségével tudtuk rögzíteni az iPhone képernyőjét. Ehhez egy Macre és egy Lightning kábelre volt szükség, a frissítés óta azonban elég kirakni a képernyőfelvevő ikonját a Vezérlőközpontba és indulhat is a felvétel.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!