imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazások csoportos mozgatása iOS-en


Van egy rakat appod, amiket mappákba rendeznél, de túl macerás? Pedig dehogy macerás, csak nem ismered a megfelelő trükköt. Még!

Rend a lelke mindennek, igaz ez az iOS Főképernyőjére is. Mivel a rendszer alapból minden egyes appot rendszerezés nélkül külön-külön kidob a főoldalra, ha az embernek sok alkalmazása van, könnyen el lehet veszni az appdzsungelben, ha nem szortírozzuk őket mappákba.

Csakhogy ez elég macerás feladatnak tűnhet az avatatlanok szemében: mindegyik appot áthúzogatni egyesével oldalakon keresztül, úgy, hogy a rendszer nem is mindig hajlandó átlapozni meglehetősen fájdalmas. Pedig nem kell hogy így legyen, ugyanis van erre egy kulturált megoldás!

A csoportos mozgatás ráadásul pofonegyszerű is:

  • Nyomj hosszan egy ikonra, amíg azok el nem kezdenek rezegni.
  • Tartsd rajta az ujjad és kicsit mozgasd el a helyéről.
  • Ezután egy másik ujjaddal csak pöccints rá azokra az appokra, amiket együtt akarsz mozgatni és láss csodát, szépen halomba rendeződnek az appok.
  • A paklit szabadon mozgathatod a képernyők között és akár bedobhatod egy mappába is.

Egyszerű, hatékony, fájdalommentes megoldás a rendszerezésre!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!