imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Alkalmazások jelszavazása iOS 12-n


Nem hivatalos a megoldás, de egy kis trükközéssel elérhetjük, hogy csak jelszóval lehessen hozzáférni féltett alkalmazásainkhoz iOS-en.

Régi felhasználói igény, hogy bizonyos alkalmazásokat jelszó védjen akkor is, ha maga a telefon fel van oldva. Attól még, hogy kölcsönadod mondjuk a haverodnak a telefonod, hogy elintézzen rajta valamit, nem biztos, hogy szeretnéd, ha akarva vagy akaratlanul, de hozzáférjen például a fotóidhoz is.

Hivatalos megoldás nincs a problémára, de az iOS 12-vel bevezetett Képernyőidővel való trükközésnek köszönhetően hasonló eredményt érhetünk el.

  • Nyissuk meg a Képernyőidő menüpont a Beállításokban az adott iOS-es készüléken
  • Állítsunk be egy jelkódot, ha nem lenne.
  • Ezután haladjunk tovább az Alkalmazáskorlátok menübe, ahol adjunk hozzá egy új korlátozást minden alkalmazásra és kategóriára 1 perces lejárati idővel.
  • Menjünk vissza a Képernyőidő alapmenüjébe és válasszuk az Engedélyezés mindig opciót.
  • Itt adjunk hozzá minden olyan appot, amit NEM szeretnénk külön jelszóval védeni.

Ha ezután a Főképernyőre látogatunk, azt látjuk, hogy a kiválasztott alaklamzások ikonjai elszürkülve jelennek meg. Ha meg akarjuk őket nyitni, akkor pedig előbb a jelkódot kell megadni, majd kiválasztani, hogy mennyi időre oldjuk fel a korlátozást.

Nem a legelegánsabb megoldás, de legalább működik, ha nagyon szükségünk lenne az extra védelemre.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!