imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Alkalmazások törlése az Apple Watch komplikációlistájáról


Az Apple Watch számlapjának testreszabása közben számtalan komplikáció közül választhatsz. Vagy akár le is egyszerűsítheted a dolgokat, ha kiveszed a felesleges alkalmazásokat a hozzáadható appok listájáról. 

Valóban komplikáció a komplikáció?

A tradícionális órakészítés során minden a mozgásról szól. A folyamatos możgás az igazi lelke az órának, ez hajtja meg az óramutatókat és minden mást a számlapon. Valóban komplikált szerkezet.

Ha az óramutatókon kívül bármi más is található a számlapon, mondjuk dátum, vagy holdfázis, ezek mind-mind eggyel komplikáltabbá teszik az óra mechanikájának működését. Innen is ered a nevük: komplikáció.

Az Apple Watch több mint 30 beépített komplikációval rendelkezik a natív alkalmazásaihoz. Ha olyan alkalmazást telepítesz a telefonodra és órádra, melynek van elérhető és a számlaphoz adható komplikációja, az is meg fog jelenni a listában. Azonban, nagy valószínűséggel, ezek többségét sosem fogod használni.

Ahhoz, hogy átláthatóbb legyen a lista, amiből válogathatsz, könnyen kigyomlálhatod azokat a komplikációkat, amiket nem szeretnél felhasználni a számlapok szerkesztése során.

Ehhez:

  • Nyisd meg a Watch alkalmazást a telefonodon
  • Válaszd a Komplikációk menüpontot
  • A jobb felső sarokban nyomj a Szerkesztés opcióra
  • Távolítsd el azokat az appokat, melyekre már nincs szükséged
  • Válasd a Kész opciót szintén a jobb felső sarokban

Természetesen ettől még ezek a lehetőségek nem vesznek el, csak kikerülnek a listból és egy külön felsorolást alkotnak. Ezeket újra hozzá tudod bármikor adni a komplikációkhoz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!