imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Állítólag sikerült feltörni egy eltűnt nő iPhone-ját


Legalább is ettől hangos a spanyol média. Bár az ügyet még nem vizsgálták ki, de a Cellebrite-nak sikerülhetett az, ami még az FBI-t is megizzasztotta: feltörtek egy Secure Enclave titkosítással ellátott iPhone 6-ot.

A történet azért ennél jóval bonyolultabb, és a körülmények nem is annyira egyértelműek. Egy eltűnt nő, Diana Quer édesanyja, Diana López az Espejo Público című tévéműsorban beszélt arról, hogy a telefon körülbelül két hónapig víz alatt volt, majd mikor rátaláltak, sikerült feltörni a telefon biztonsági gátjait. Állítólag WhatsApp üzeneteket kerestek, amikhez nem jutottak hozzá felhőből, és végül az izraeli Cellebrite segítségével sikerült bejutni a telefonba.

Semmi egyéb körülmény nem tisztázott. A hírek szerint mindössze 2000 dollárba került az a mutatvány, ami az FBI-nak dollár milliókból sem jött össze. Nem tudni, milyen operációs rendszer futott a készüléken (több, mint valószínű, hogy iOS 8 vagy újabb), ahogy azt sem, hogy egy jailbreakelt készülékről van-e szó: ha igen, akkor azzal jelentősen megkönnyítette az iPhone gazdája a munkát.

A telefon hónapok óta víz alatt volt, így amikor megtalálták, valószínűleg nem működött. A mobilt az utolsó alkatrészig kibelezhették, és egy NAND tükrözést végezhettek. Ezzel a megoldással körülbelül 40 óra szükséges egy 4 számjegyű kód feltöréséhez, Quer telefonján talált 6 számjegyűhöz viszont több száz.

A Cellebrite egyébként már több esetben is segédkezett iPhone-ok feltörésében. Példának okáért a San Bernardino-i lövöldözés során talált iPhone 5c-hez is nekik lehetett közük. Akkor találtak nem nyomravezető információt, ahogy egyelőre az eltűnt spanyol nő iPhone 6-ján sem.

Forrás: Apple Insider

Ha szeretnél tovább olvasni a témában, akkor a Biztonság mappában találod a kapcsolódó cikkeinket!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!