imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Alvásmonitorozással jöhet az idei Apple Watch


Nagyon keveset lehet tudni egyelőre az idei Apple Watch-ról, azonban a legújabb hírek szerint hiánypótló funkcióval bővül majd, ami nem más, mint az alvásmonitorozás.

Az iPhone-okról látszólag már minden kiderült, azonban Apple Watch fronton gyanúsan kevés hír érkezett eddig, olyannyira, hogy sokan már temették magát a frissítést is. A különböző fórumokon alapvetően kétféle elmélet olvasható. Az egyik szerint a vállalat csak finomít kicsit a Series 4-en, és leginkább szoftveres újítások lesznek, melynek hála idén nem jön Series 5. A másik tábor viszont aképpen vélekedik – a nagy csendre alapozva-, hogy valami nagy durranás lehet majd a keynote-on ezen téren. Nos, mindkettőben lehet logika és ráció.

Egészen eddig csak annyit tudtunk, hogy a kínálatban megjelenik majd a kerámia és a titánium házas kivitel is, ez azonban nem indokolna új szériát. A 9to5Mac értesülése szerint azonban nem csak ilyen téren lesz több idén az Apple Watch, hanem – továbbra is a szoftveres újításokra szavazó tábor véleményét erősítve – új, alvást támogató és elemző funkcióval is bővül majd. Pár hónapja már írtunk róla, hogy milyen külső alkalmazásokat érdemes letölteni azoknak, akik szeretnék a pihenésüket az Apple Watch-csal megtámogatni. Most viszont úgy tűnik, hogy ezen appok készítői elkezdhetnek félni, hiszen az Apple gyári alkalmazást fejleszt erre a célra. Kissé érthetetlen is, hogy eddig ezt miért nem lépte meg a vállalat, hiszen – ahogyan a forrás is említi – a hardveres rész már most is adott hozzá.

A funkció alapvetően az Egészség és egy új, vélhetőleg Alvás nevezetű alkalmazáson keresztül járulna hozzá a minőségi alváshoz. Szúnyókálásunkat a mozgásunk, a pulzusunk és a zajok alapján elemezné az app, melyet később részletesen visszakövethetjük a grafikonok alapján. Ez eddig mind szép és jó, de van egy kis porbléma, mégpedig az, hogy a tulajdonosok nagy része éjszaka tölti az okosóráját. Értelemszerű, hogy ha valaki ennek a fícsörnek a használatára adná a fejét, akkor változtatnia kell ezen a szokáson.

Az Apple persze ezzel tisztában van, a megoldása pedig erre az lehet, hogy amennyiben használjuk a funkciót, az Apple Watch még késő délután figyelmeztethetne minket, hogy tegyük fel töltőre a készüléket, vagy ha éppen két okosórával rendelkezünk, megjelölhetjük, hogy melyiket hordjuk napközben, illetve alváskor.

Ez persze önmagában kissé kevés lenne, de várhatóan érkezik még néhány másik hasznos funkció is. Például az, hogy ha azelőtt ébredünk fel, hogy a beállított ébresztő megszólalna, akkor az automatikusan inaktiválódik. Felvetődhet a kérdés, hogy ébresztésnél melyik eszköz szólal majd meg. Amennyiben rajtunk van az Apple Watch, akkor csak és kizárólag az ébreszt majd, valamint ha minden igaz, beállíthatunk csendes ébresztést is, amikor az óra csak rezeg a csuklónkon.

Végül, de nem utolsósorban beállíthatjuk majd azt is, hogy addig amíg alszunk, az alkalmazás automatikusan bekapcsolja a Ne zavarjanak funkciót. Nos, mindneképpen szükség lenne egy jól működő gyári alvámonitorozó alkalmazásra, azonban ez és az új tokozás még nem feltétlenül indokolja egy teljesen új széria bemutatását. Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy okosóra terén mivel hozakodik elő idén az Apple.

Ti mit gondoltok, lesz idén Apple Watch Series 5, vagy csak egy kisebb ráncfelvarrás történik majd a jelenlegi generáción?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!