imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Amerikán kívül is működik az Apple Pay


Az Apple Pay az iOS 8.1 megjelenésével rajtolt el az Egyesült Államokban a tegnapi napon. Azóta több felhasználó is észrevette, hogy bizonyos helyeken külföldön is elfogadják ezt a fizetési módszert. Egyelőre természetesen csak az amerikai támogatott bankok által kibocsátott kártyával lehet igénybe venni a szolgáltatás. 

Az ausztrál Beau Giles részletesen leírta blogján, hogy hogyan sikerült hazájában fizetni az Apple Pay segítségével az iPhone-jával:

 Az Apple Pay bárhol működik, ahol már van PayPass vagy payWave terminál – és Ausztráliában rengeteg van belőlük…Míg az Apple csak az amerikai bankok által kibocsátott kártyákat támogatják, azok bárhol működnek az Apple Pay-jel..

Giles azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy az Egyesült Államokon kívül is használható legyen az Apple Pay-t, a felhasználóknak át kell állítaniuk a régiójukat az USA-ra.

Ahhoz, hogy megjelenjen az Apple Pay beállítása, egyszerűen nyisd meg a Beállítások menüpontot az iPhone-odon, majd koppints az Általános – Nyelv és régió – Régióra, és a saját országod állítsd át az Egyesült Államokra.

Ezután ha megnyitod a Passbook-ot, elméletileg megjelenik az Apple Pay beállításának lehetősége.

Minden nemzetközi felhasználó, aki beállította ezt, elkezdheti használni az Apple Pay-t az NFC-s terminálokon – pl. PayPass, – de egyelőre nem javasolt, hiszen a pénznemek közötti átváltás megdrágítja a folyamatot. Azonban azoknak az amerikaiaknak, akik külföldre utaznak, nagyon hasznos lehet.

Ugyan hivatalosan egyelőre még csak az Egyesült Államokban használható a szolgáltatás, a fizetési mód tervezésénél szempont volt, hogy a már létező terminálokkal is működjön. Az a tény, hogy bizonyos esetekben már nemzetközileg is működik, biztató lehet arra nézve, hogy nemsokára már helyi bankok által kibocsátott kártyákkal is igénybe vehető lesz az Apple Pay.

A kanadai TechSmartt csapata készített egy videót, amiben lépésről lépésre megmutatják, hogyan kell beállítani az Apple Pay-t, majd ki is próbálják, hogyan tudnak fizetni vele Kanadában.

Forrás: 9to5Mac, MacRumors, Beau Giles

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!