imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ami az Apple-nek hátrány, másoknak előny lehet


Péntek este Tim Cook együtt vacsorázott Donald Trumppal. Elmondása szerint egy nagyon jó találkozót tudhatnak maguk mögött. De…

Kezdjük az elejéről. Pénteken Donald Trump Twitterre írta ki, hogy Tim Cookkal (akit korábban Tim Apple-nek hívott) vacsorázik:

Erre az elnök bedminsteri golf klubjában került sor. A sajtónak (Bloomberg, CNBC, Fox News) a hazaúton Washingtonba a következőket mondta:

Nagyon jó találkozón vagyunk túl Tim Cookkal. Nagyon tisztelem. Tim beszélt nekem a vámokról. Az egyik dolog, amire jól rávilágított, hogy az ő elsőszámú riválisuk a Samsung nem fizeti azokat a vámköltségeket, mert ők egy Dél-Koreai vállalat.

Ez egy nehéz helyzet az Apple számára. Fizetni a vámot, miközben a legjobb vetélytársa pedig nem fizet. Azt kérdeztem, mennyire jó konkurens? Azt válaszolta nagyon jók. Tehát a Samsung nem fizet vámot, pusztán azért mert helyileg máshol működik. Többnyire Dél-Koreában. Úgy gondolom ez egy nagyon meggyőző érvelés volt és gondolkodni fogok rajta.

A Trump kormány Kínával szembeni kereskedelmi háborújának legutóbbi terméke egy szeptember elsején debütáló 10 százalékos vámköltség. Ez minden kínából importált elektronikai termékre kiterjedne. Csakhogy! Az Apple azt már kiharcolta, hogy a fő termékkategóriáit – mint például a Macbookok, iPad vagy az Apple Watch – egyelőre nem érinti. Az okostelefonokkal együtt ezt december 15-re halasztották, így az új iPhone-okat a kezdetben ez nem fenyegeti.

Trump már a beiktatása után erősen bírálta az Apple-t, amiért nem otthon szerelteti össze a termékeit, és ezért szerinte rengeteg állást vesz el az amerikaiaktól. Ami így nyilván nem igaz, hiszen nem elvesz, hanem gazdasági okokból nem teremt meg. Természetesen ideális helyzetben nem menne az Apple Ázsiáig munkaerőért, de az irreális elvárás, hogy bármelyik profitorientált társaság a haza nevében dollármilliárdoktól essen el.

A kérdés csak az, hogy a Donald Trump féle “gondolkodni fogok rajta” azt jelenti-e, hogy valahogy kiharcolja, hogy legalább ilyen veszteség érje a Samsungot is, vagy békénhagyja a kínai termelést és nem sújtja a hazai vállalatokat brutális adókkal, miközben ezzel előnyt kovácsol a külföldi versenytársaknak.

Elsőre úgy tűnik, hogy szót értett a két vezető és Tim Cook érvei megértő fülekre találtak. Ti mit gondoltok?

Forrás: The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!