imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Android Wear érkezhet iPhone-ra


Egy francia tech lap értesülései szerint a Google rövidesen bejelenti a jelenleg leginkább okosórákon használt Android Wear platform iOS-es alkalmazásait.

Ahogyan az Apple Watch is többnyire csak iPhone-nal működik, a Google rendszerét futtató okosórák is leginkább csak telefonnal együtt használva érnek valamit. Azonban az Android Wear platform, ami a piac legtöbb okosórájának szoftverét adja, egyelőre kizárólag androidos készülékekkel működik együtt. Ezen készül a Google változtatni, legalábbis egy francia oldal, a 01net.com szerint.

A lap úgy értesült, hogy a Google az idei fejlesztői konferenciáján (Google I/O) be fogják jelenteni az androidos okosórákkal való együttműködéshez szükséges Android Wear iOS alkalmazásokat, amelyek segítségével iPad és iPhone tulajdonosok is használhatják majd az olyan okosórákat, mint az LG G-Watch, a Moto 360 és a Samsung Gear Live.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Ésszerű lépés lenne a Google-től, hiszen az Apple Watch megjelenése után a saját platforumjuk korlátozása inkább hátránynak számít majd, mint előnynek. Egyelőre még akár segítheti is az Android platform terjedését, hogy a legtöbb okosóra nem működik az Apple mobil készülékeivel, az Apple Watch bejelentése után azonban ez az előny sokat veszít értékéből. Figyelembe véve, hogy az Apple Watch 349 dolláros kezdő ára a hagyományos és az androidos órák között sem számít kimagaslónak, aligha lehetne nagyszámban növelni az androidos telefonok eladását az órák miatt, viszont az iOS-támogatással kompetens alternatívát nyújthat azok számára, akik valamiért nem szimpatizálnak az Apple Watch-csal és helyette inkább valamelyik Android Wear órát választanák iPhone-juk mellé.

Samsung Gear Live
Samsung Gear Live

Persze ezt a pletykát is érdemes fenntartásokkal kezelni, és ahogyan a forrás is megjegyzi, a Google szándékai nagyban függhetnek az Apple Watch végleges képességeitől, a drágább modellek pontos árától és a kezdeti népszerűségtől. Ezeket pedig egyelőre mi is csak találgatni tudjuk, de szerencsére már nem sokáig!

Hétfőn este ugyanis itt a következő Apple-bemutató, amit szokásunkhoz híven mi is élőben közvetítünk.

Írjátok be a naptárba: Március 9 Apple keynote. Vagy klikk ide: iCal meghívó

Forrás: Cult of Android

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!