imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Androidon is szárnyal az Apple Music


10 hónap sem kellett ahhoz, hogy jelentős mérföldkőhöz érkezzen az Apple zeneszolgáltatása a rivális platformon.

Nem lehet túl hálás feladata azoknak a mérnököknek és szoftverfejlesztőknek, akik azt a munkát kapták ukázba, hogy írjanak alkalmazást a rivális platformra. Beleraknak a projektbe kismillió munkaórát, kiadnak egy igényes, jól használható applikációt, és erre mit kapnak?

Nagyjából ezt:

kommentek1

 

Igaz, ehhez nem kis mértékben járul hozzá a felhasználói hülyeség. Nagy fájdalom, de hiába adsz egy okostelefont egy buta ember kezébe, az sajnos nem lesz tőle intelligensebb. Sőt…

Korábban is kapott már hasonló értékeléseket Apple app a Play Store-ban, a Move to iOS alkalmazás (mely a platformra való átállást hivatott megkönnyíteni) például ilyeneket gyűjtött:

kommentek2
A találatokért köszönet ROZSE kommentelőnknek

Nos igen, így tényleg csalódás lehetett az app. Ebből kiindulva nem zárhatjuk ki nyugodt szívvel, hogy a letöltések egy jelentős része mindkét esetben csak azért keletkezett, hogy értékelni tudják az alkalmazást. Ez jól látszik abból is, hogy a véleményeknek elég alacsony a szórása az Apple Music esetében: vagy 1 vagy 5 csillag, középen alig. Haters gonna hate, de úgy tűnik, aki kicsit is nyitott volt az appra, meg volt vele elégedve.

Screen Shot 2016-09-06 at 10.39.13

A fentieket szem előtt tartva ajánlott kezelni a hírt, miszerint szűk 10 hónappal a megjelenés után máris elérte a 10 millió letöltést az Apple alkalmazása. Pontosabban a napokban váltott a számláló a „valahol 5 és 10 millió közötti” értékről a „10 és 50 millió közöttire”.

Az Apple egyébként az alkalmazást 4 hónappal azután adta ki, hogy az megjelent iPhone-ra, iPadre és iPodra is. Igaz, augusztusig csak béta státuszban volt. A funkciók és az árazás is teljesen megegyeznek mindkét platformon, a felhasználói felület azonban Androidon kicsit más. Természetesen a 3 hónapos ingyenes próbaverziót se sajnálták az androidosoktól.

apple-music-android-02311

Az Apple Music amúgy sem áll rosszul, ami a fizetős felhasználókat illeti: az idei WWDC-n jelentették be, hogy elérték a 15 millió feliratkozót. Ez a szám azóta minden bizonnyal tovább emelkedett, és az is biztosan növeli majd, hogy az iOS 10-ben kicsit rendbe rakták a dolgokat az alkalmazás körül. Lesz új dizájn és emberi ésszel is értelmezhető elrendezés, ami valljuk be, kicsit hiányzott eddig.

Az Apple-nek egyébként idáig három alkalmazása van kint a Google Play-en. Az Musicon kívül van egy, a Beats Pil+ hangszórókhoz írt, és egy másik, nyilvánvalóan közönség kedvenc, a Move to iOS. Utóbbi célja, hogy segítse az Androidról iOS-re váltókat a költözésben. Nem meglepő módon ez az app is kevés szeretetet kapott, jelenleg 2,6-os átlagot mutatnak az értékelések.

Forrás: MacRumors.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!