imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Androidra is megérkezett az Apple Music


A tegnap este nem csak amiatt volt fontos, mert elindult az iPad Pro előrendelés, hanem azért is, mert megjelent az Apple első igazi alkalmazása Androidra – igaz egyelőre béta fázisban. Az Apple Music alkalmazást mostantól bárki telepítheti az androidos telefonjára, és elkezdhetni használni az Apple zenei streaming-szolgáltatását.

Rendben, volt már itt a Move to iOS alkalmazás, illetve a nemrég megjelent új Beats Pill hangszóróhoz is kiadott már az Apple androidos alkalmazásokat, de az előbbi tulajdonképpen csak egy megvásárolt app volt, az utóbbi pedig egy hardver kiegészítője, úgyhogy tekinthetjük úgy, hogy az Apple Music a cég első igazi androidos próbálkozása, amit – reményeik szerint – rendszeresen elindítanak majd a felhasználók.

Az új alkalmazáson keresztül az androidos felhasználók is hozzáférhetnek a jelenleg nagyjából 30 millió dalból álló gyűjteményhez, hallgathatják a Beats 1 online rádiót – már ahol ez elérhető –, használhatják a kézzel összeválogatott lejátszási listákat és a személyre szabott ajánlásokat, és természetesen elmélyedhetnek a Connect rejtelmeiben is. Az Apple azonban külön felhívja a figyelmet, hogy jelenleg még bétaverzióról van szó, amiből hiányoznak olyan funkciók, mint a videók lejátszása, a családi csomagra való előfizetés lehetősége, valamint az előfizetési folyamatot is optimalizálniuk kell még Androidra. A három hónapos ingyenes próbaidőszak értelemszerűen Android-felhasználók számára is elérhető.

Apple Music Android

Eddy Cue szerint egy teljesen natív alkalmazásról beszélünk, ami illeszkedik az operációs rendszerhez, és az androidos alkalmazásoktól megszokott felhasználói élményt nyújtja. (Például Roboto betűtípust használ.) Az internetes szolgáltatásokért felelős alelnök a TechCrunch-nak az alábbiakat nyilatkozta:

Azt akartuk, hogy az androidos felhasználóknak teljesen magától értetődő legyen a használata – hogy illeszkedjen ahhoz, amit megtanultak és ahogyan használják a készülékeiket. Olyan egyszerű dolgokról van szó, minthogy a megosztás gomb androidos megosztás gomb, a menüstruktúra ott van, ahol lenni szokott; ezek miatt a legtöbb felhasználó számára ismerős érzést kelt az alkalmazás. Biztosak akartunk lenni benne, hogy egyből ismerős legyen, amikor leülnek kipróbálni.

Apple Music Android

Tegnap este a megjelenés után nem sokkal meglepően jó átlagpontszámmal szerepelt az Apple Music app a Google Play Store-ban: 3,2 ponton állt, ami ebben a környezetben Apple-alkalmazástól kiemelkedő. Persze azért nem kell sokat keresgélnünk a vicces egycsillagos értékelésekhez sem. Vannak, akik nem hajlandóak elszakadni a sztereotípiáktól:

Ez egy Apple alkalmazás, szóval nagyjából azt kaptam, amire ettől a tábortól számítottam.

Vannak a vicceskedők:

Feltelepítettem a telefonomra, ami ettől felrobbant. Emiatt soha többet nem veszek egy Apple-terméket sem.

Vannak, akik egyszerűen csak utálják a céget:

Nem is tudom miért, de egy csillagot adok #androidlove

Apple, foglalkozz csak az iOS-eddel, nem akarunk itt látni!!!

Menj innen Apple, ez az Android, menj innen, utálunk.

Utálom az Apple-t. Utálom az Apple-termékeket.

Utálom az Apple-t. Ez egy sz*r app.

És természetesen nem maradhatnak ki hazánk fiai sem, hiszen trollkodásban világszínvonalt képviselünk (bár legalább őszinte):

Csak azért is trollkodom

• Apple Music letöltése a Google Play Store-ból

Források: The Verge, MacRumors, iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!