imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Androidról iPhone-ra vált az amerikai hadsereg


Bár Barack Obama leköszönő amerikai elnök nem is olyan rég váltott a hírek szerint BlackBerry-ről egy speciális Samsung Galaxy S4-re (mondjuk nem is szereti), az amerikai hadsereg speciális szárazföldi alakulatai most tervezik lecserélni androidos (állítólag a Samsung Galaxy Note valamelyik változatát) készülékeiket iPhone 6s-ra, mert azok gyorsabbak és stabilabbak.

A hírt a Military.com-hoz tartozó DoD Buzz szellőztette meg, és innentől kezdve a hivatalos amerikai megnevezéseket fogom használni, mert a magyar tükörfordítás nem biztos, hogy mindig fedi a valóságot. A U.S. Army Special Operations Command, azaz a szárazföldi egységek speciális bevetésekért felelős parancsnoksága régóta kísérletezik azzal, hogy hogyan tudná fejleszteni a taktikai egységek kommunikációját és csapatmozgását. Azaz mondjuk egy bevetés során mindenki lássa azt, hogy merre mozognak a társai, és biztonságos frekvenciákon tudjanak kommunikálni. Ehhez a katonák egy ún. Tactical Assault Kitet kapnak, ami egy rádióból és egy kimeneti eszközből áll. Így lesz most az ATAC-ból iTAC, de ezt ne úgy képzeljük el, hogy a katonák iMessage-eket küldenek egymásnak és FaceTime-oznak bevetés során. A kommunikációs csatornát a General Dynamics által gyártott Rifleman AN/PRC-154A rádió biztosítja, ehhez kapcsolódott eddig a Samsung, és ezután az iPhone, ha minden igaz.

us-army-Nett-Warrior-Rifleman-Radio

A meg nem nevezett forrás szerint az androidos telefon állandóan lefagyott, lassú volt, újra kellett indítani, ami nem nagyon növeli a túlélési esélyeket éles bevetés során. Ehhez képest az iPhone 6s összehasonlíthatatlanul gyorsabb és stabilabb. Fontos tudni, hogy itt nem arról van szó, hogy vajon a Google vagy az Apple Maps-e a pontosabb, hiszen a katonaság nyilván saját fejlesztésű speciális alkalmazásokat használ, itt jóval inkább arról van szó, hogy hardver és szoftver mennyire működik együtt, amikor igazán szükség van rá. Ahogy a képeken is látszik, az okostelefon hozzá van drótozva a Rifleman rádióhoz, és a katona mellkasán helyezkedik el (a borítóképen látható csuklós megoldást kezdik megszüntetni, mert veszélyesebb), és gyakorlatilag a rádió meghosszabbított digitális kijelzője.

us-army-Nett-Warrior-Rifleman-Radio2

A Land Warriorból fejlesztett Nett Warrior taktikai rendszert amúgy sok kritika éri a katonák részéről a kompatibilitási problémák miatt, mert bizonyos rádiók között csak egyoldalú kommunikáció lehetséges, ami megint csak nem segíti a túlélést, ha nem tudsz válaszolni annak, aki a túloldalon van. 2010-ben egyébként már oszotgattak iPod touch-okat az Irakban és Afganisztánban szolgáló katonáknak, helyi nyelvi modulokkal felvértezve. A Military.com megkereste az amerikai hadsereget, hogy léteznek-e ezek a kompatibilitási problémák, és hogy valóban iPhone-ra váltanak, amire meglepő válasz érkezett:

Nincs válaszunk a feltett kérdésekre.

Források: DoD Buzz via 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!