imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Anekdoták a Disney és Steve Jobs kapcsolatáról


A Fortune magazin januári számának címlapján Bob Iger, a Disney vezérigazgatója látható, aki számos érdekességet mesél az animációs cég és Steve Jobs, valamint az Apple kapcsolatáról.

Bob Iger 2005-ben vette át a Disney vezérigazgatói posztját, amikor Steve Jobs és a vezetőség már hosszú ideje nem tudott előrelépni a Pixarral való együttműködés meghosszabításáról. A Disney-nek nagy szüksége volt az animációs cégre, aminek a többségi részvényese Steve Jobs volt, mivel a saját technológiájuk jócskán elmaradt a Pixar animációs munkáinak színvonalától.

Iger az új pozíciójában elsőszámú feladatai közé sorolta, hogy rendezze a kapcsolatot Jobs-szal, egyrészt a Pixaros érdekeltsége miatt, másrészt azért, mert számított az Apple-re, mint technológia partner. Ezért még a hivatalos kinevezése előtt felhívta Jobs-ot, hogy elszántságáról biztosítsa.

Tisztában vagyok azzal, mennyire megfáradt a kapcsolat […], és tudom, hogy azt gondolod, hogy minden megy tovább a régi mederben, de be akarom neked bizonyítani, hogy nem így lesz.

Steve is megkapta az új igazgatótól, amit akart: végre egyenlő félként kezelték a Pixart a Disney-nél, és valódi partneri viszonyt tudtak kialakítani.

Alig két héttel kinevezése után Bob Iger az Apple és a Disney kapcsolatát tekintve is jelentős lépést tett, amikor Cupertinóba repült, hogy az Apple főhadiszállásán véglegesítsék a megállapodást, ami biztosította, hogy egyes Disney tartalmak elérhetőek legyenek az akkor még gyerekcipőben járó iTunes áruházban.

Mindenkitől negatív visszajelzéseket kaptunk, a partnereinktől, a bolthálózatoktól, az érdekvédelmi szervezetektől […], de hihetetlenül megváltoztatta a kapcsolatomat Jobs-szal. És hozzá segített egy sokkal pozitívabb párbeszédhez a Pixarral.

image

A két cégvezető nem csak hivatalos keretek közt találták meg a közös hangot, Iger elmondása szerint gyakran ötleteteltek közösen és beszélgettek a mindkét cég tevékenységét befolyásoló trendekről.

Időnként egy rajztábla előtt álltunk és ötletekről beszélgettünk. […] Jobban belegondolva, a média köti össze a tartalmat a technológiával, az egész a történetmesélésről szól, mint a fényképészet és a kamera esetében. Úgyhogy erről sokat beszélgettük, a történet és a technológiai eszközök kereszteződéséről.

A Bob Iger munkásságát bemutató cikk eredeti nyelven elolvasható a Fortune weboldalán.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!