imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

ANGL – magyar fejlesztésű streaming alkalmazás


Talán kevesen tudják, de létezik egy hazai fejlesztésű közösségi videós alkalmazás, ami rendhagyó módon nem a kész videókra helyezi a hangsúlyt, hanem az élő közvetítésekre. Bemutatjuk az ANGL-t.

Az elmúlt évtizedben fokozatosan fejlődtek az internetes tartalomkészítés lehetőségei. A legelső technológiai akadályok leküzdése után már viszonylag rég óta nem csak szöveget és képet, hanem videókat is bárki szabadjára engedhet az univerzumban. De az egyszerű videófeltöltésnél sokkal komolyabb technikai kihívást jelent a valósidejű videóközvetítés, pláne mobilról. Viszont ma már akár streamelhet is bárki, akinek csak kedve tartja, nem kell hozzá más, csak egy jó okostelefonos alkalmazás. Például az ANGL.

De az ANGL több, mint egy egyszerű videóstreaming app, hiszen egy teljesértékű közösségi felület is tartozik hozzá. A regisztráció után néhány pillanat alatt bárki elkezdhet vele videózni és az adott helyszín szerint azonnal felkerül az ANGL térképére, így ez alapján bárki bekapcsolódhat a közvetítésbe, vagy a következő néhány órában visszanézheti a felvételt.

Kezdetben az ANGL-lel készített videók minden esetben publikusak voltak, de a közelmúltban új funkciókkal bővült a szolgáltatás, többek között, hogy ezentúl nem csak nyilvános adásokat készíthetünk, hanem barátainkat csoportokba rendezve könnyedén kiválaszthatjuk azt az egy vagy több közeli ismerősünket, akiknek sugározni szeretnénk a videónkat. Így rendkívül egyszerűen lehet egy kirándulásról hazaüzenni az otthoniaknak, egy koncertről közvetíteni a jegy nélkül maradt barátainknak, vagy egy buliból az egész társaság segítségével megsürgetni az otthon készülődőeket. Meg persze bármi mást.

Hiszen az ANGL-ben rejlő lehetőségek pontosan azokban a vonásokban mutatkoznak meg, amik naggyá tették az Instagramot vagy a YouTube-ot: rendkívül egyszerűen működik, és azt kezdesz vele, amit akarsz. Csak éppen más közösségi csatornákkal szemben itt minden az élő videózásra van kihegyezve.

Az ANGL egyébként nem csak végfelhasználóknak lehet hasznos. Ha valaki épp egy alkalmazást fejleszt, amihez már csak egy megfelelő streaming könyvtárra lenne szüksége, érdemes megnézni az ANGL licensz lehetőségeit is.

Összességében tehát egy dinamikusan fejlődő alkalmazás az ANGL, ami élő videókkal igyekszik feldobni a közösségi média egyhangúságát. Akinek kedve támadt kipróbálni, díjmentesen letöltheti az App Store-ból és már indulhat is a stream.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!