imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Anyák napi Shot on iPhone videó


Tavaly márciusban indította útjára az Apple az akkor még „Shot on iPhone 6” névre keresztelt reklámkampányt, amiben a világ minden pontjáról iPhone 6-tal készült képeket gyűjtöttek össze, hogy ezzel is a telefon kiváló fotós képességeire hívják fel a figyelmet.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és megjelent az iPhone-ok újabb generációja is. Éppen ezért a kampányt idővel átkeresztelték szimplán „Shot on iPhone”-ra, és rendszeresen jelentek meg fotók és videók ezzel kapcsolatban. Az üzenet minden esetben ugyanaz: egyrészt, hogy az iPhone szép képeket csinál, másrészt, hogy a telefonunkkal szinte bármilyen pillanatot megörökíthetünk. Hogy mennyire volt sikeres a kampány, azt jól mutatja, hogy a Cannes Lion reklámfesztiválon is díjat nyertek vele – az Apple partnere ebben az esetben is a jól megszokott TBWA reklámcég volt.

Az új videóban az anyák kapják a főszerepet, a 30 másodperces, Anyák napja címre keresztelt szpotban összesen 10 fotót és rövid videót láthatunk, ezeket az Apple a kampány korábbi epizódjaihoz hasonlóan egyszerű felhasználók alkotásaiból válogatta össze. A videóhoz ezt a rövid szöveget osztották meg YouTube-on:

Az anyaságot ünnepeljük a világ minden tájáról származó iPhone-felhasználók kameráin keresztül.

Felmerülhet a kérdés, hogy nem csúszott-e meg egy kicsit az Apple a videóval – még ha itteni idő szerint tegnap késő este is töltötték fel azt –, de nem: ugyan hazánkban tegnap, május első vasárnapján volt anyák napja, az Egyesült Államokban 1914 óta május második vasárnapján ünneplik. Ez Anna Jarvisnak köszönhető, aki elérte, hogy Woodrow Wilson ünnepé nyilvánítsa az anyák napját az USA-ban.

Magyarországra is az Egyesült Államokból érkezett az ünnep, a Wikipedia így ír erről:

Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső Anyák Napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az Anyák napja országos bevezetésére.

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!