imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

App Store értékelések filterezése iPhone-on és iPaden


Az iOS 11.3 legfrissebb verziója lehetővé teszi, hogy filterezzük az App Store-ban megjelenő értékeléseket. Ha egy drágább alkalmazás beszerzésén gondolkozol, akkor ezekre a szempontokra mindenképp figyelj oda!

Az App Store jelentős átalakuláson ment keresztül az iOS 11 megjelenése óta. A cég teljesen átszabta a felületet, ezzel óriási profit növekedést generálva, ha nem lett volna így is épp elég a letöltések száma. Persze nemcsak magának és a fejlesztőknek tett jót az Apple az átalakításokkal, hanem nekünk felhasználóknak is megkönnyítette a vásárlást. Mi például imádjuk a hírfolyamot, ahol érdekes ajánlókat és háttértörténeteket olvashatunk az appokról.

A fejlesztők sem lehetnek boldogtalanok, hiszen lehetőségük van most már arra is, hogy válaszoljanak a felhasználók értékeléseire. Ez azért nagyon jó, mert néha olyan hibákat is megemlíthet a figyelmetlen user, ami valójában nem az alkalmazás vagy a fejlesztő hibájából adódik, így tisztább képet kaphatunk a valóságról. Az iOS 11.3-ban pedig megjelent az értékelések filterezése, ami valószínűsíthetően a leghasznosabb újítás mind közül.

Összesen 4 szempont alapján filterezhetünk:

  • a leghasznosabb értékelés
  • a leginkább pozitív értékelés
  • a leginkább negatív értékelés
  • a legutóbbi értékelés

Miért hasznos ez?

Tegyük fel, hogy egy app 3 hónapja jelent meg, ami az 1.x verziószámon fut. Ebben az esetben minden értékelés relatív friss, tehát nincs értelme eszerint listázni, viszont kikereshetjük a leglehúzósabbat, és azt is láthatjuk mit reagált erre a fejlesztő. Ha egy évek óta elérhető appról van szó, akkor itt már tisztább képet kaphatunk a legutóbbi értékelésekkel, hiszen a legjobb vagy legrosszabb lehet, hogy évekkel ezelőtt érkezett és már aktualitását vesztette.

Az értékelések listázását az alábbi helyen találod:

  1. Lépj be az App Store-ba
  2. Keress rá egy alkalmazásra
  3. A terméklapon görgess az Értékelések és vélemények szekcióhoz
  4. Koppints az Összes lehetőségre
  5. Majd koppints a Rendezés a leghasznosabb szerint gombra
Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!