imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

App Store rekordok sora dőlt meg 2016-ban


Az App Store évről évre egyre nagyobb és nagyobb növekedésen van túl, ez tavaly sem volt másképp az Apple pedig most összeszedte a 2016-os év legmeghatározóbb eseményeit.

Az App Store 2008-as indulása óta 60 milliárd dollár vándorolt a fejlesztőik zsebébe, ebből 2016-ban 20 milliárdot produkáltak beleértve az iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV és Mac alkalmazásokat. 2015-höz képest 2016-ban 40%-os globális növekedést ért az alkalmazás áruház, a legnagyobb régiókban (USA, Egyesült Királyság, Kína, Japán) pedig 90%-os az előző évhez mért gyarapodás.

iphone_lockup_apps_pr-print-100666038-orig

Ehhez minden adott is volt, hiszen az iOS 10 debütálásával elérhetővé váltak az iMessage kiegészitő alkalmazásai, illetve a SiriKit, aminek segítségével a felhasználók most már akár hangutasítással fizethetnek is a boltokban. Jelenleg 2,2 millió alkalmazás érhető el az App Store-ban (szintén minden platformot beleértve), amiknek a száma 20%-ot növekedett az elmúlt esztendőben.

A tavaly ősszel elindult TV alkalmazás tovább növelte az Apple TV-hez elérhető alkalmazások listáját, ami nagyjából 20 000-et tesz ki. Köztük olyan elfőzithető szolgáltatások érhetőek el, mint a Netflix vagy a HBO Now, illetve iOS-en a Line és a Tinder.

mariorun

Az ünnepi időszak sem telt izgalmak nélkül az Apple-nél, 3 milliárd dolláros bevételt könyvelhettek el decemberben, ami havi szinten szintén rekordnak számít. Közben a hó közepén rajtoló Super Mariót 40 millió felhasználó töltötte le 4 nap alatt, amivel sikerült történelmet írni – még ha a visszajelzések alapján nem is nyerte el a játékosok tetszését. A Nintendo nyerte a karácsonyt és szilvesztert is és ezzel a Mario fel került a letöltések top 10-es listájára.

2016 rekorder éve volt az App Store-nak, ami 20 milliárdot hozott a fejlesztők konyhájára. 2017 kezdetén, január 1-jén az App Store története során mért valaha volt legnagyobb napi bevételt sikerült elérni. Szeretnénk megköszönni a teljes fejlesztői közösségünknek a rengeteg innovatív alkalmazást, – amik a termékeinkkel együtt – segítenek tartalmasabbá tenni az emberek életét.

– mondta Phill Schiller, az Apple nemzetközi marketingért felelős alelnöke.

large_2x

A tíz legnépszerűbb alkalmazás közül a Pokémon Go volt az abszolút favorit, ami 2016 közepén már kulturális jelenséggé vált és irányt mutatott a kiterjesztett valóság jövője felé. A Prisma,Reigns, Procreate, Lumino City, Sweat with Kayla és a djay nevű alkalmazások is szintén ott voltak a legsikeresebbek között, ezeket az Apple-től teljesen független fejlesztőbrigádok készítették.

A jelenleg 155 országban elérhető App Store most sem volt híján a jótékony alkalmazásokból. A World Wildlife Funddal kötött partnerség révén (RED)-es appokkal lehetett támogatni az AIDS elleni küzdelmet, amibe az Apple Pay is beszállt, közreműködve a Bank of Americával. Az AIDS világnapján és a Föld napján körülbelül 17 millió dollár jótékony célra szánt bevételt sikerült összeszedni.

Nektek mi volt a kedvenc alkalmazásotok 2016-ban?

Forrás: Apple Newsroom

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!