imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple APPokalipszis


Az idei WWDC-n is láthattunk egy intrót, mely egyszerre volt vicces és kicsit talán ijesztő is egyben. Ha lemaradtál róla, akkor most megnézheted, hogyan dőlne össze a világ Apple nélkül.

A Kincsem című hazai film költségvetésének nagyjából kétszereséből készülhetett az Apple kisfilmje – nyilván túlzás, de tuti nem volt olcsó  – odatették magukat rendesen, az Appokalipszis című alkotással, melyben azt nézhetjük meg, mi lenne a világgal az Apple alkalmazásai nélkül.

A sztori egyszerű. Egy fickó, akit vélhetően az Apple Parkba költözés miatt ideiglenesen az App Store szerverszobában helyeznek el, kihúz egy dugót a falból, ezzel romba dönti az Apple szervereit, emiatt pedig az egész világon eltűnnek az alkalmazások az iPhone-okról és iPadekről. A világban káosz tör ki, a feketepiacon pedig megjelennek a fizikai appok.

Zseniális az egész videó, rengeteg apró geggel találkozhatunk. Az elején az események láncolatát elindító fiatalember még a legelső Classic iPodot használja, majd láthatjuk, hogy a Snapchatből megismert arccserét fizikailag is elvégzik egy páron, majd a kalapáccsal cukorkákat szétverő fickót, aki Candy Crasht játszik, de megnézhetjük a fizikailag is megvalósuló Tindert is, vagy a kinyomtatott szelfiket osztogató lányt is.

Számomra egyébként kicsit visszás volt a videó jelentése, lehetne úgy is értelmezni a videót, hogy az emberek élete szinte teljes egészében az okostelefonjuktól és az alkalmazásaiktól függ. Ha nincs Apple, akkor mindennek vége, hiszen már egy pizzát sem tudunk elfogyasztani anélkül, hogy ki ne posztolnánk Instára.

De persze nem kell ennyi mindent belelátni egy fejlesztőknek szóló videóba, egyszerűen röhögjünk egyet az arccserés páron és a többieken miközben szól az All Right Christopher Crosstól . #pizzaemoji

Ha esetleg nem láttad, vagy nem emlékszel a korábbi WWDC-k intrójára, akkor itt van mág pár. (2016-ban nem volt ilyen, a Floridai terrorcselekményre emlékeztek.)

2015

2014

2013

2012

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!