imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Autóakkumulátor-gyártó perli az Apple-t


A vád szerint az Apple elcsábította a járművekhez használt akkumulátorokat gyártó cég 5 munkatársát, ezzel számos egyezményt és ipari titkot sértve.

Ha esetleg valaki nem hallott volna róla, mostanában az Apple titokzatos autói járják kalifornia utcáit, és valamit nagyon tesztelnek. Hogy pontosan mit, arról csak találgatni lehet, szerencsére az internet népét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy elsüllyedni hagyjon ilyen eseményeket, ahogyan az lenni szokott, beindult a pletykagépezet.

Ezek a furcsa furgonok indították el a pletykaáradatot.
Ezek a furcsa furgonok indították el a pletykaáradatot.

Azóta több forrás is megerősítette, hogy az Apple még a Watch-nál is drágább iPhone-kiegészítőn dolgozik, mégpedig egy elektromos autón. Most, mint olaj a tűzre, befutott a fenti per híre, ahol a felperes oldalán az A123 Systems áll, az alperes pedig az Apple és az az 5 újdonsült alkalmazott, akit a vád szerint a felperestől csábítottak el “agresszív kampánnyal”.

Az Apple jelenleg egy nagy volumenű akkumulátor részlegen dolgozik, hogy az A123-mal megyegező területen szálljon versenybe

Azt biztosan nem tudni, hogy valóban elektromos autókkal kapcsolatos-e az a bizonyos terület, amin eddig az A123 volt a király, de a gyanú szerint most az Apple is babérokra tör. Az minden esetre árulkodó, hogy a cég weboldalán túlnyomó részt járművekben használatos energiahordozókról lehet olvasni, de az A123 más ipari felhasználású akkumulátorokat is készít.

Az A123 weboldalán található információk alapján elsősorban járművekkel foglalkoznak.
Az A123 weboldalán található információk alapján elsősorban járművekkel foglalkoznak.

A per dokumentumai azt is megemlítik, hogy az Apple nem csak az A123 dolgozóit kereste meg mocskosul jó állásajánlatokkal, az LG, a Samsung, a Panasonic, a Toshiba és a Johnson Controls mérnökeit is megpróbálta elszipkázni.

Ezt csak abból a szempontból furcsállom, hogy ha, teszem azt, a Samsung gondolkodna is azon, hogy belép az autóiparba, szerintem biztos-ami-biztos alapon azért megvárnák, hogy az Apple bemutassa saját termékét, tudjátok, csak hogy megnézzék, hogy jól értették-e a feladatot.

Viszont ha valaki minden áron hinni akar az Apple autó létezésében, egyáltalán nem szeretném elvenni a kedvét, úgyhogy emlékeztetem, hogy az Apple és a Tesla elektromosautó-gyártó nyílt rostélyos háborút folytat egymás munkatársaiért – amiben egyelőre a Tesla áll nyerésre –, sőt, állítólag már tettek is ajánlatot a komplett Tesla felvásárlására, csak hát Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója kitette a nem eladó táblát.

Forrás: cnet

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!