imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple, az új NASA?


No nem azért, mert Holdra szállást terveznek a közeljövőben. Egyszerűen csak azért, mert a jövő technológiái már nem az űrkutatásból esnek le az átlag emberekig, hanem cégóriások tervezik őket gondosan, egyenesen a felhasználóknak. De még hogyan!

Aki élőben követte az Apple szeptember 7-i keynote-ját, talán felkapta a fejét, amikor Jeff Williams, a cég ügyvezető igazgatója az új Fitness appot mutatta be. Nem csak azért, mert sok új funkciót kapott, és mert az új Apple Watch-csal most már az úszás során elégetett kalóriákat is lehet mérni. És miközben mikor ezen funkciók fejlesztési folyamataiba vezetett be minket olyan technológiákat láthattunk, amikre nem is gondoltunk volna.

1QyjtK5rVpti_BBAm9cnXdg

Azt eddig is tudtuk, hogy a cég kínos részletességgel ügyel minden apró részletre, például, hogy kellemes legyen a hangja a MacBookok billentyűzetének.
A bemutató során most abba nyerhettünk betekintést, hogy mennyi kutatást igényelt az apróságnak tűnő funkció beépítése egyetlen kis alkalmazásba.

Williams elmondása alapján, igen nehéz volt az úszás közbeni kalóriaszámítás pontos kalibrálása. Nem is szórakoztak, 700 különböző testfelépítésű és képességű embert vizsgáltak meg pancsolás közben. És vizsgálat alatt itt nem egy jegyzetfüzetes fazont kell elképzelni a medence szélén.

Vérmintákat vettek, a vér tejsavszázalékának megállapítására. Csöveket nyomtak le szerencsétlen páciensek torkán, így mérve a felhasznált oxigénmennyiséget. Nagyteljesítményű kamerákkal és erre a célra fejlesztett algoritmusokkal elemezték a mozdulatokat. A gépi tanulásnak hála pedig a szoftverek minden egyes úszásnál egyre pontosabbak lettek. És, ha ennyi nem lenne elég, ráadásnak még két úszástípust is megkülönböztettek: nyílt vizit és úszómedencéset.

Apple_Watch_swimming_workout-780x439

Nyilván ehhez nem árt, ha az ember cégének megvan a megfelelő mennyiségű pénze. És az Apple-nek sok pénze van. Nagyon sok. Összehasonlításképpen: a cég működési költsége egy évben egy 2015-ös adat szerint 22,4 milliárd dollár volt. A NASA ehhez képest 18 milliárd dollárból gazdálkodhatott. Igen, az a NASA, aki az első embert lőtte fel a Holdra, és akik, most épp a Marson távirányítós autóznak.

nasa
A NASA épülete

A költségek nagy részét egyébként az Apple Car fejlesztésére létrehozott Project Titan emésztette fel. De azért jutott belőle az új vezeték nélküli fülesekre, a duálkamerás rendszerre, az új JetBlack borításra és a kerámia Watch házra is.

Szép időket élnek a technológia iránt fogékonyak. Régen a katonai és űrkolonizációs tervekből csúsztak le a felhasználókhoz olyan újítások, mint a teflon vagy a LED vagy maga az internet. Mára egy nagyra nőtt tech cég is hasonló mennyiségű pénzekkel gazdálkodik és első kézből adja a népnek az élvonalbeli technikát.

AppleCampus
Az Apple Campus makettje

Az, hogy mennyi energiát fektetett az Apple egy olyan újításba, amit talán a felhasználók többsége csak elvétve fog használni, jól mutatja a cég eltökéltségét, hogy egyet jelentsen neve az innovációval…

Forrás: Cult of Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!