imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple + Beats összefoglaló


Egész éjszaka záporoztak a hírek az Apple-Beats akvizícióval kapcsolatban, a szokásoktól eltérően többen is interjút adtak az Apple részéről, és természetesen Jimmy Iovine is megszólalt az ügyben. Megpróbáljuk pár mondatban összefoglalni, mik is a hírek a tegnapi felvásárlásról.

Az már ugye egészen biztos, hogy az Apple 3 milliárd dollárért felvásárolta a Beats Music és Beats Electronics cégeket (vagyis lealkudtak 200 milliót az eredeti 3,2 millárd dolláros árból). Az teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a tranzakció legfontosabb célja a Beats előfizetéses online zenei streaming szolgáltatásának megszerzése volt, ezt többen is elhintették az Apple részéről (név szerint Tim Cook és Eddy Cue). Dr. Dre és Jimmy Iovine az Apple alkalmazásába került, Iovine teljes munkaidőben a cég csapatát fogja erősíteni.

Nézzük pontokba szedve, mik is a legfontosabb információmorzsák, amiket többek között a Re/code által szervezett Code Conference 2014 eseményen hintettek el az érintettek Walt Mossbergnek, illetve egyéb médiumokban láttak napvilágot:

• Csökkent a Beats Music éves előfizetési díja, 119,88 dollárról 99,99 dollárra.

• Az Apple átveszi az irányítást a Beats dizájnrészlege felett.

• A Beats megmarad önálló brandként, az iPhone-okhoz nem fognak Beats fülhallgatót csomagolni. A Beats márkanév marad.

• Jimmy Iovine nem költözik Cupertinóba, de gyakran lesz ott.

• A Beats–HTC együttműködés természetesen véget ért, de ez nem a felvásárlás eredménye, korábban is voltak már „kulturális különbségek”.

• A Beats–HP együttműködésnek is vége, bár 2015-ig még lesznek Beats hangszórókkal szerelt HP-termékek.

• Dr. Dre szoftveres téren Eddy Cue-nak jelent majd, hardver terén pedig Phil Schillernek.

• A Beats Music alkalmazás továbbra is elérhető marad Androidra és Windowsra. Vagyis az Apple mostantól androidos és windowsos alkalmazásokat is készít.

• Eddy Cue szerint a tévézés élménye ma „szar”, de ezt nagyon nehéz megváltoztatni. Mindenesetre törekedni fognak rá az Apple TV fejlesztésével. Egyébként nemrég érték el a 20 milliós eladott darabszámot.

• A Beats Music szolgáltatás 3 hónapja indult, jelenleg 250 ezer előfizetővel rendelkeznek. Eddig 5 millió dalt töltöttek le a szolgáltatáson keresztül.

Kép forrása: 9to5Mac
Kép forrása: 9to5Mac

• Eddy Cue azt mondta, az elmúlt 25 év legjobb termékeivel készülnek idén. Walt Mossberg még vissza is kérdezett, megemlítve az iMacet, iPodot, iPhone-t és iPadet. Cue ezután is azt mondta, hogy igen, az elmúlt 25 év legjobb termékei érkeznek az Apple-től. És Steve Jobs is rendkívül büszke lenne rájuk.

• Múlt héten érte el az iTunes a 35 milliárdodik eladott dalt, és az iTunes Radio 40 millió hallgatóval rendelkezik világszerte.

• Tim Cook szerint a Beats Music az első ténylegesen jó streaming zeneszolgáltatás.

• Iovine szerint gagyik azok a fülhallgatók, amiket a gyártók csomagolnak a telefonok mellé, de az Apple feladata nem is a fülhallgatógyártás. Az EarPodsot azért kicsit dicsérte, elmondta, hogy ez a legjobb a piacon, főleg ennyi pénzért.

• Tim Cook azt mondta, a két cég együtt sokkal jobb dolgokra lesz képes, mint külön-külön. Nem létező dolgokat vettek meg elsősorban, hanem jövőbeli lehetőségeket.

• Annak idején korai volt az iPod Hi-Finek – az Apple első és utolsó, nem túl sikeres hangszórójának – a bemutatása. Most viszont már más szelek fújnak. (Eddy Cue)

• Jimmy Iovine az elmúlt 10 évben szinte naponta kereste meg az Apple-t, hogy vegyék meg a Beatset. De az Apple a felvásárlásokban is olyan mint a termékek tervezésében: addig vár, amíg tökéletes nem lesz az adott dolog.

• Vicces részlet: Walt Mossberg arról kérdezte Iovine-t, hogy ő mondhat-e valamit az új Apple termékekről. Iovine nevetve válaszolta, hogy akármikor járt az elmúlt hetekben az Apple-nél, mindig paravánokkal fedték le az üvegeket az irodákon amerre járt. Teljesen komolyan.

Röviden így lehetne összefoglalni tehát a Beats felvásárlásával kapcsolatos híreket. Mi egyébként továbbra sem látjuk a nagy képet, vagyis, hogy pontosan mihez szeretne kezdeni az Apple a Beatsszel. Nektek milyen ötleteitek vannak? Mit vártok a felvásárlástól?

Források: 9to5Mac, AppleInsider, MacRumors, Re/code, The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!